fbpx

Суд оштрафував директора косівського "Райагролісу" за підряди з родичами

Суспільство 16:25, 16.08, 2017

Директор Косівського районного підприємства "Райагроліс" Юрій Пліхтяк уклав три договори на перевезення дров закладам освіти із ПМП "Берест", засновниками якого є його брат і дружина.

Управління захисту економіки в Івано-Франківській області встановило, що у 2015-2016 роках начальник Косівського РП "Райагроліс" Юрій Пліхтяк уклав три договори із ПМП "Берест" "Про надання транспортно-експедиційних послуг автомобільним транспортом для перевезення дров закладам освіти". Після виконання умов цих договорів Косівський РП "Райагроліс" перерахував ПМП "Берест" 103 900 грн, чим порушив ст. 172-7. КУпАП – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Засновниками ПМП "Берест" є дружина та рідний брат директора Косівського РП "Райагроліс".

За даними системи YouControl, ПМП "Берест" заснували Василь Мосейчук, Оксана Пліхтяк та Сергій Пліхтяк.

Юрій Пліхтяк свою вину у суді визнав і просив його суворо не карати.

Як йдеться в постанові суду, обвинувачений надав довідку по те, що він звільнений з роботи 7 липня за власним бажанням.

КУРС також писав, що після оприлюдненої інформації про незаконні рубки на території Косівського "Райагролісу" у ЗМІ його директор Юрій Пліхтяк написав заяву на звільнення з посади. Втім, за даними держреєстру, Пліхтяк досі очолює це підприємство.

Косівський районний суд визнав Пліхтяка винним у адміністративному правопорушенні за ч. 1, 2 ст.172-7 КУпАП та зобов’язав його сплатити штраф у розмірі 3400 гривень. Ще 320 гривень він має сплатити судового збору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: