fbpx

Суд почав розгляд по суті провадження про зґвалтування франківської школярки студентами-іноземцями

Суспільство 12:27, 26.04, 2016

Івано-Франківський міський суд розпочав розгляд по суті кримінального провадження про зґвалтування іноземними студентами місцевої школярки

У вівторок, 26 квітня, 2016 року, Івано-Франківський міський суд почав слухати по суті кримінальне провадження за обвинуваченням двох громадян Йорданії, студентів Івано-Франківського національного медичного університету у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування малолітньої).

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді розпочалось слухання кримінального провадження щодо зґвалтування школярки з обласного центру, 2002 року народження.

У судовому засіданні було допитано потерпілу та визначено обсяг і порядок дослідження доказів.

Судом було встановлено наступний порядок:

– допит потерпілої,

– допит свідків,

– допит підсудніх,

– дослідження доказів матеріалів справи.

Також у сьогоднішньому засіданні було продовжено строк тримання підсудних під вартою.

Про подальший перебіг та деталі цього провадження, яке набуло у суспільстві особливого розголосу та резонансу, інформуватиме прес-служба Івано-Франківського міського суду, оскільки справа слухається в закритому режимі. 

Як повідомляв КУРС, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-арабів звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок. До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно. Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: