fbpx

Суд призупинив всі будівельні роботи на скандальній ділянці біля міського озера в Івано-Франківську

Суспільство 16:08, 10.06, 2015

Окружний адміністративний суд частково задовольнив клопотання ГО "Поступовий гурт франківців" і призупинив дію реєстрації про початок будівельних робіт на ділянці поблизу міського озера, яку орендував екс-підприємець Ріяфет Гасимов.

В Окружному адмінсуді задовольнили клопотання ГО "Поступовий гурт франківців". Суд постановив призупинити дію реєстрації про початок будівельних робіт на ділянці площею 1,88 га, на якій ПП "Вамбуд" зводить комплекс багатоповерхівок. Відтак, з сьогоднішнього дня не можуть проводитися жодні будівельні роботи.

Ухвала суду підлягає негайному виконанню та може бути оскаржена у Львівському апеляційному суді.

"Сама декларація ще не скасована, але це перший крок до її скасування", – зазначив у коментарі КУРСу представник ГО "Поступовий гурт франківців" Андрій Кузь.

Суд також долучив до справи за позовом ГО "Поступовий гурт франківців" до Державної архітектурно-будівельної інспекції в якості третьої сторони ПП "Вамбуд", оскільки рішення у справі може вплинути на їхні права та обов'язки. 

Нагадаємо, "Поступовий гурт франківців" домагається у суді скасування декларації Державної архітектурно-будівельної інспекції про початок і виконання будівельних робіт на цій ділянці. 

Читайте також: Архбудінспекція збирається покарати забудовника зеленої зони біля озера у Франківську за самовільне будівництво… автостоянки

Як повідомляв КУРС, колишній підприємець Ріяфет Гасимов, який нещодавно очолив Департамент охорони довкілля ОДА, добивається в Івано-Франківському міському суді продовження договору оренди ділянки, на якій ПП "Вамбуд" зводить кілька багатоповерхівок. Термін дії договору закінчився у березні цього року. Під тиском громадськості, яка вимагає зупинити незаконну забудову рекреаційної території, міськвиконком рекомендував не продовжувати договір з Гасимовим. Івано-Франківська міська рада 26 травня також відмовила Гасимову у поновленні договору оренди землі поблизу міського озера.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: