fbpx

Суд стягнув з фірми, близької до колишнього головного дорожника Прикарпаття, 150 тисяч

Економіка 17:54, 03.03, 2016

Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов керівника Тисменицької місцевої прокуратури та стягнув заборгованість із приватного підприємства "Брати КІП", що належить Івану Кочержату та Петру Проціву, брату колишнього голови Служби автомобільних доріг в області Миколи Проціва.

До господарського суду Івано-Франківської області із позовом звернувся керівник Тисменицької місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі Державного підприємства "Рогатинське лісове господарство", про стягнення з приватного підприємства "Брати КІП" заборгованості в сумі 150 828,56 гривень, інформує прес-служба господарського суду.

Судом встановлено, що на виконання умов договірних відносин позивач, згідно з товарно-транспортними  накладними, поставив відповідачу лісопродукцію на загальну суму 85 580,61 гривень та надав послуги із доставки залізницею продукції на загальну суму 70 247,97 гривень, що підтверджують акти виконаних робіт (наданих послуг).

Проте відповідач не виконав належним чином взяті на себе договірні зобов’язання з оплати коштів за поставлену лісопродукцію та надані послуги з її доставки, внаслідок чого утворилась заборгованість в загальній сумі 150 828,56 гривень (5 000,00 гривень – відповідачем сплачено).

Позивач звертався до відповідача з вимогою про погашення заборгованості. Проте ця вимога залишилась без належного реагування з боку відповідача.

Позов керівника Тисменицької місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі ДП "Рогатинське лісове господарство", задоволено та стягнуто на користь Державного підприємства "Рогатинське лісове господарство" 150 828,56 гривень заборгованості та 2 262,43 гривень судового збору.

Підприємство "Брати КІП" належить Івану Кочержату та Петру Проціву, брату колишнього голови Служби автомобільних доріг в області Миколи Проціва.

Нагадаємо, це не перша справа про стягнення лісгоспами боргів з фірм Проціва. В січні минулого року з аналогічним позовом до господарського суду звертався "Верховинський лісгосп". Тоді суд вирішив стягнути з ТОВ "Брати КІП" на користь верховинських лісників 560 тисяч гривень. 

Також наприкінці лютого суд задовольнив позов ДП "Делятинський лісгосп" та стягнув з ПП "Брати КІП" заборгованість у сумі 491,9 тисяч гривень, а також 7,4 тисяч гривень судового збору

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: