fbpx

Справа Синишина: апеляційний суд підтвердив вину депутата-"свободівця" у корупційному правопорушенні

Суспільство 12:39, 22.12, 2016

Апеляційний суд в Івано-Франківській області розглянув апеляційну скаргу депутата Івано-Франківської міськради від партії "Свобода", директора КП "Івано-Франківськміськсвітло" Віктора Синишина на постанову Івано-Франківського міського суду про визнання його винним у вчиненні адмінпорушення, пов'язаного з корупцією.

В апеляційній скарзі Віктор Синишин просить Апеляційний суд скасувати постанову Івано-Франківського міського суду і закрити провадження у зв'язку з відсутністю складу правопорушення. 

Адвокат Синишина Михайло Жиляк звернув увагу суду на чотири підстави, які, на його думку, вказують на те, що потрібно скасувати постанову суду першої інстанції і закрити справу.

Жиляк зазначив, що його підзахисний не був наділений організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями і не являвся суб'єктом, на якого поширюється дія закону України про запобігання корупції.

Також невинуватість Віктора Синишина, за словами Жиляка, доводиться показами свідків у суді першої інстанції (колеги Синишина у КП "МІУК"), які стверджували, що той не міг вплинути на хід виконання робіт.

Віктор Синишин у суді заявив, що не вважає себе винним і не порушував закон.

"Я не був особою, яка вирішувала якісь питання. Винним себе не вважаю і прошу задовольнити апеляційну скаргу", – сказав Синишин.

Прокурор заперечив проти задоволення апеляційної скарги. 

Після 45-хвилинної наради суд вирішив, що апеляційна скарга депутата Віктора Синишина не підглядає задоволенню, і залишив у силі постанову Івано-Франківського міського суду.

Нагадаємо, Івано-Франківський міський суд визнав депутата міської ради від ВО "Свобода", колишнього інженера КП "ЄРЦ" і "МІУК" Віктора Синишина винним у адміністративному корупційному правопорушенні і постановив закрити провадження у зв'язку із закінченням строку.

Як писав КУРС, Синишин та Скиданчук, які були інженерами комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія"), заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Прокуратура встановила, що МІУК уклало з цими фірмами більш як 40 договорів на понад 600 тисяч гривень з проведення ремонтних робіт. При цьому інженери комунального підприємства Віктор Синишин та Василь Скиданчук і контролювали виконання робіт, і були засновниками фірм, які отримали підряди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: