fbpx

Суд виніс рішення у справі конфлікту забудовника з мешканцями вулиці Підгірянки в Івано-Франківську

Суспільство 22:02, 16.03, 2016

Івано-Франківський міський суд ухвалив рішення у цивільній справі за позовом забудовника ПП "Санліт-Захід" до чотирьох мешканців вулиці Марійки Підгірянки.

Приватне підприємство "Санліт Захід" у травні 2015 року звернулося до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області з позовом до чотирьох мешканців вулиці Підгірянки. Підприємство просило суд зобов’язати відповідачів усунути перешкоди у користуванні ПП "Санліт-Захід" земельною ділянкою площею 0.1383 га по вул. М. Підгірянки – Відкрита.

Позивач через суд хотів зобов’язати людей знести за власний рахунок нібито самовільно встановлені гаражі та перенести статую "Богородиці" в інше місце. Крім того, ПП "Санліт Захід" просило суд стягнути з відповідачів 64 536 грн матеріальної шкоди.

КУРС писав, що мешканці Підгірянки не визнають звинувачення забудовника у перешкоджанні будівництву.

Також до розгляду справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, залучили Івано-Франківську міську раду та іншіх мешканців.

Суд вирішив частково задовольнити позов та зобов’язав відповідачів не чинити перешкоди у користуванні земельною ділянкою площею 0.1383 га по вул. М. Підгірянки – Відкрита Івано-Франківську, яка передана ПП "Санліт-Захід" у суборенду для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення, інформує прес-служба Івано-Франківського міського суду.

У задоволенні решти заявлених вимог суд позивачу відмовив. Зокрема, у проханні щодо знесення гаражів, перенесення статуї "Богородиці" та стягнення з відповідачів матеріальної шкоди суд відмовив.

1

До слова, договір суборенди між ПП "Санліт-Захід" як суборендарем, Івано-Франківською міською радою як орендодавцем та ТзОВ "Рембудкомінвест" як орендарем підписаний 8 жовтня 2013 року. Договір оренди землі між міськрадою ТзОВ "Рембудкомінвест" визнано укладеним за рішенням господарського суду. Це рішення у Львівському апеляційному господарському суді оскаржила юридична особа – ОСББ "Марії Підгірянки, 25 А". На разі результату розгляду апеляційної скарги ще немає.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: