fbpx

Суд виніс вирок винуватцю смертельної ДТП в Угринові

Суспільство 19:09, 19.05, 2016

Тисменицький районний суд виніс вирок у справі прикарпатця, який п'яним вчинив дорожньо-транспорту пригоду в Угринові, внаслідок якої загинув пасажир тієї ж машини.

ДТП сталась 3 серпня 2014 року близько 4:20. Перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння за кермом "Chery Amulet", чоловік рухався по вулиці Галицькій в селі Угринів у напрямку Івано-Франківська. У салоні автомобіля на передньому сидінні був пасажир, який і загинув внаслідок ДТП, пише Репортер.

У матеріалах справи зазначають, що авто обвинуваченого мало технічні несправності через шини: при гальмуванні й маневруванні різнотипні шини по-різному впливають на стійкість авто.

Рухаючись по заокругленій ділянці дороги зі швидкістю більшою ніж 90 км/год, підсудний не справився з керуванням, допустив занос автомобіля і виїхав за межі проїзної частини дороги, де врізався в огорожу будинку № 13. Пасажир цього авто тяжко травмувався та помер.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, у скоєному розкаявся. Однак ствердив, що не пам’ятає обставин ДТП, оскільки "був тяжко травмований та перебував у стані алкогольного сп’яніння". Він зазначив, що згідний відшкодувати матері загиблого 63 824 грн, але окрім 7000 грн, які сплатив добровільно.

Матір загиблого у суді сказала, що її син загинув виключно з вини обвинуваченого. Просила покарати його за законом та відшкодувати їй 100 000 грн моральної шкоди, 63 824 грн матеріальної та ще 500 грн за надання юридичної допомоги.

Врешті підсудного визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, та призначили 4 роки у в’язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Згідно з вироком, із засудженого також стягнуть 50 000 грн моральної та 56 824 грн матеріальної шкоди, 500 грн за надання юридичної допомоги. Окрім того, 24 070 грн – на користь обласної клінічної лікарні, а також 3043 грн процесуальних витрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: