fbpx

Суд обрав запобіжний захід голові та депутату Березівської сільради, затриманим на хабарі

Суспільство 14:20, 27.08, 2016

27 серпня 2016 року до Івано-Франківського міського суду доставили посадових осіб Березівської сільської ради Тисменицького району для визначення міри запобіжного заходу.

До Івано-Франківського міського суду було доставлено Вару Олександра Петровича – сільського голову села Березівки Тисменицького району, 1969 року народження мешканця с. Березівка та Орла Богдана Сергійовича — депутата Березівської сільської ради Тисменицького району, 1988 року народження, мешканця міста Івано-Франківськ.

Сторона обвинувачення повідомила суду, що ці особи вимагали від підприємця 470 тис грн хабара за безоплатну передачу земельної ділянки в межах села Березівки для ведення підприємницької діяльності. Даних осіб було затримано правоохоронцями після одержання більшої частини коштів, які попередньо вимагали посадовці.

Врахувавши всі обставини та ризики даної справи, а також дослідивши матеріали надані слідством, суд ухвалив застосувати, щодо підозрюваних міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тримання під вартою даних осіб слід здійснювати в установі виконання покарань №12 (СІЗО).

Оскільки вчинений ними злочин не відноситься до категорії насильницьких, то судом також було призначено осіб грошову заставу у розмірі встановленому КПК для даної категорії злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: