fbpx

Суд визначив покарання голові сільради, яка незаконно передала у приватну власність землі на 2,4 млн гривень

Суспільство 13:58, 01.11, 2016

Прокуратура Івано-Франківської області повертає незаконно виділені земельні ділянки у судовому порядку.

Коломийською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо колишньої голови Нижньовербізької сільської ради, яка, зловживаючи своїм службовим становищем та шляхом службового підроблення, у 2010 році передала у власність фізичним особам землі запасу сільської ради.
Йдеться про незаконно передані ділянки загальною площею 4,21 га вартістю 2 млн 482 тис. грн, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.
Вироком суду екс-голову визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком 3 роки із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком 2 роки та штрафом у розмірі 8500 грн.
На підставі ст. 75 КК України її звільнено від відбування основного покарання з встановленням іспитового строку на 2 роки.
Наразі Коломийська місцева прокуратура підготувала позовні заяви щодо скасування державних актів про право власності на земельні ділянки та їх повернення у власність громади села.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: