fbpx

Захист Жовніра оскаржив запобіжний захід в апеляційному суді

Суспільство 14:00, 10.10, 2016

Івано-Франківський апеляційний суд розглянув апеляцію на рішення про запобіжний захід, винесений начальнику регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновію Жовніру.

Нагадаємо, суд відсторонив начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, який підозрюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (вимагання хабара службовою особою) від займаної посади та арештував його майно. 

Оскарження запобіжного заходу Жовніру в суді підтримали три адвокати, які представляють затриманого.

Адвокат Давидов подав клопотання про виклик свідків. За його словами, обвинувачений був затриманий у Парку воїнів-інтернаціоналістів, але неправомірна вигода у нього вилучена не була. Згідно з обвинуваченням, Жовнір отримав хабар через В. Куцука від О. Болоцького. Тож захист попросив викликати свідком Куцука, оскільки сторона обвинувачення не надала доказів, що Жовнір отримав хабар.
Прокурор попросив відхилити клопотання, оскільки в суді є протокол допиту цього свідка. На момент винесення запобіжного заходу протокол допиту не був долучений до справи – тривали слідчі дії. 
В процесі розгляду з’ясувалося, що одна з трьох апеляційних скарг загубилася в канцелярії суду. Тому засідання перенесли на 12 жовтня.

Начальник регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області вимагав 150 тисяч доларів хабара за зменшення оціночної вартості приміщень ДП “Коломийська паперова фабрика”. Після затримання Жовніра правоохоронці перевіряють інші факти продажу держмайна в області, вартість якого значно занизили перед торгами.

5 жовтня його взяли під варту й призначили заставу у 4 мільйони гривень

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: