fbpx

Суд зняв з Руслана Коцаби обвинувачення у державній зраді

Політика 12:14, 12.05, 2016

Сьогодні Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі Руслана Коцаби – франківського блогера, якого звинуватили в державній зраді після публікації "антимобілізаційного відеоролика" і участі в пропагандистських програмах російських телеканалів.

Як повідомляв КУРС, вчора сторона обвинувачення вимагала покарання для Коцаби у вигляді 13 років ув'язнення з конфіскацією майна. Адвокати Руслана Коцаби заперечували провину підсудного, вказували на необґрунтованість доказів і вимагали виправдального вироку.

Сьогодні у судовому залі знову аншлаг – зібралося багато представників громадськості та преси. 

1

"У нас проблема не у Пороху чи Сєні, основна проблема у байдужих людях, проблема й тих, хто продається на виборах. Мене зробили клоуном, просять 13 років. Я нікого не вбив, не маю рахунків в офшорах. Це не лише мене, це цілу державу принижують. Якщо б олігархи домовились, то не було б цього братовбивства, не було б стільки скалічених", – сказав Коцаба перед винесенням вироку.

Суддя Олеся Зеленко у виступах Руслана Коцаби не побачила державної зради, в тім числі і у виступах на російських телеканалах. Суд не вважає злочином і акредитацю в ЛНР та підготовку репортажів з території, контрольованої терористами. Також не підтверджене обвинувачення Коцаби у допомозі іноземним представникам у підривній діяльності щодо України. Відтак, обвинувачення у державній зраді (ст. 111 ККУ) суд вважає не підтвердженим. 

Суддя продовжує зачитувати вирок. 

Далі буде… 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: