fbpx

Священик з Франківська став капеланом в Італії. ФОТО

Суспільство 22:16, 22.04, 2017

Апостольський візитатор владика Діонісій звершив душпастирський візит до громади УГКЦ в місті Фоліньйо, що в центральної талійському регіоні Умбрія. Візит відбувся з нагоди призначення та представлення нового душпастиря для українських громад у містах Фоліньо та Ґуббіо.

Ним став о.Тарас Максимів, із клиру Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, дотеперішній префект Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата, інформує прес-служба УГКЦ в Італії.

За традицією перед богослужінням діти привітали Апостольського візитатора хлібом і сіллю. Разом з архієреєм Божественну Літургію співслужили о.Василь Гушуватий, капелан громад УГКЦ у містах Перуджа та Сполето, який тимчасово душпастирював також і в Фоліньо та Ґуббіо, та о.Тарас Максимів.

Звертаючись до присутніх на богослужінні, владика Діонісій у своїй проповіді звернув увагу на початковий момент і деталь зустрічі його з хлібом та сіллю:

«Сіль є солона, але в поєднанні з іншими компонентами додає доброго смаку для їжі чи хліба, з яким ви мене на початку зустрічали. Щось схоже є з нашими терпіннями, вони не раз нам досолюють у нашому житті, але й водночас додають нам і сутності, зросту, переміни. Христос прийняв на себе усі можливі терпіння, щоб все те, що по-людськи є знаком прокляття і вигнання з раю – перемінити на благодать і воскресіння. Тому терпіння не є метою, але єднаючи його з Христом терплячим, ми доходимо до Воскресіння».

Крім того у своєму зверненні до парафіян владика Діонісій наголосив на важливості участі у Літургії, кажучи, що це не тільки обов´язок, але великий привілей, щоб разом із братами і сестрами прославляти Бога і брати участь у ділі спасіння, яке нам дарує Ісус Христос.

«У храмі маємо нагоду розкрити наше серце перед Богом і подякувати Йому і представити всі наші біди і тривоги», – наголосив проповідник.

В кінці Літургії місцевий парох отець Джіюзеппе Бертіні передав вітання присутнім від єпископа Фольньйо Монсеньора Ґуальтьєро Сіджізмонді, висловивши подяку Івано-Франківській Архиєпархії за скерування священиків, які опікуються як українськими, так і італійськими вірними. о.Джіюзеппе з вдячністю пригадав і двох попередніх українських душпастирів о.Андрія Максимовича та о.Ігора Боярського.

Насамкінець новопризначений капелан о. Тарас, висловивши подяку своїм попередникам, пообіцяв дбати про довірених йому вірних та попросив присутніх про молитву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: