fbpx

Священику з Городенківщини за порушення церковного законодавства заборонили виконувати обряди

Суспільство 17:42, 31.05, 2017

Священик Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Теодор Оробець порушив церковне законодавство, за що на нього накладена кара суспензи.

Про це інформує прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії.

"Священик Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Теодор Оробець, який проживає у с. Чортовець Городенківського району Івано-Франківської області, покараний карою суспензи терміном на одинадцять місяців", – йдеться у повідомленні. 

Священику особисто та у співслужінні забороняється виконувати усі священнодійства: служіння Божественної Літургії, уділення Святих Тайн, служіння молебнів, акафістів, вечірні, утрені і інших публічних Богослужінь, чину похорону і уділення інших Таїнств, приймаючи це як лік для оздоровлення душі та священичого сану. 

"Єпархіальне управління застерігає всіх вірних від участі в будь-яких священнодійствах, які б очолював о. Теодор Оробець, оскільки така участь є важким гріхом, як також злочином проти церковного закону".

Як повідомляв КУРС, у травні минулого року церковний Трибунал позбавив іншого коломийського священика сану за надання забороненого шлюбу.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: