fbpx

Свято для дітей з особливими потребами: як святий Миколай відвідав дитячий будинок у Черче. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 13:46, 20.12, 2016

Волонтери "Мальтійської служби допомоги" з акцією "Святий Миколай іде до сиріт" об'їжджають дитячі будинки на Прикарпатті. Всього вони хочуть відвідати більш як двадцять інтернатів та понад дві тисячі дітей, яким вручать подарунки, що зібрали прикарпатці.

КУРС побував з волонтерами у дитячому будинку в селі Черче Рогатинського району. В інтернаті навчаються дітки з особливими потребами. Всього їх там 36. 

Вчителі кажуть, що дітки чекають мальтійців навіть більше, ніж самого свята, готують вірші і пісні для святого Миколая.

Дітей збирають в актовому залі, для них волонтери підготували невелику виставу з чортиками, ангелами та святим Миколаєм. Згодом вихованці інтернату розповіли Миколаю святкові вірші та заспівали пісень. Після цього Миколай почав дарувати кожному подарунки. Дітям допомагають підходити до Миколая вихователі, адже більшість хворіють на ДЦП, але щиро радіють святу.

Після вистави діти захоплено розгортали подарунки в своїх класах і показували вихователям і друзям, що їм приніс святий Миколай.

Завідувач закладу розповідає, що важко працювати в такому дитячому будинку, але вони потрібні, адже сім'ї самотужки не в змозі організувати належний догляд за дітьми. А тут для них влаштовують спортивні ігри, діти спілкуються з ровесниками, ходять у басейн та на масажі. Лікування дає свої результати. Завідувачка хвалиться дівчатками, які в них дуже гарно співають, хоча хворіють на ДЦП. Пісню однієї з них ви можете почути у відео КУРСу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: