fbpx

Сич відзвітував за рік роботи в облраді

Політика 13:02, 09.12, 2016

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич відзвітував перед депутатами за рік перебування на посаді.

Олександ Сич повідомив, що протягом першого року діяльності обласної ради відбулося 10 сесій, 13 пленарних засідань. Депутати продовжили практику попередніх років і провели дві виїзні сесії – у селі Матеївці і Вигоді. З нагоди 25-річчя Незалежності України було проведено урочисту сесію, в якій взяли участь народні депутати.

За рік депутати прийняли 325 рішень, серед них – 26 регіональних програм розвитку області, та внесли зміни до 20 програм. Також облрада прийняла 32 звернення до вищих державних органів влади.

У звіті Сич зазначив, що регулярно проводилися наради з керівниками фракцій.

"Сьогодні в обласній раді, напевно, не знайдеться жодного депутата, на окрузі якого ми б не вирішили хоча б одного інфраструктурного питання. Шостий рік поспіль реалізовується Програма розвитку місцевого самоврядування. Усі ці роки сільські, селищні та міські ради готують проекти щодо вирішення своїх соціальних проблем, – наголосив голова облради.  За час реалізації Програми розвитку місцевого самоврядування було подано 1291 проект, з них 577 визнані переможцями. Ми з повним правом можемо пишатися обласним конкурсом проектів місцевого самоврядування, таким не може похвалитися жодна область. Ми з заступниками відновили практику робочих поїздках у райони. Впродовж року ми відвідали Косівський, Снятинський, Тлумацький райони. Наступного року продовжимо цю традицію".

Він нагадав, що у 2016 році вдалося реконструювати сесійного залу та встановити систему "Віче". У виконавчому апараті обласної ради запровадили систему електронних закупівель "Прозорро".

"Вагомий внесок обласна рада зробила у відновлення професійного футболу на Прикарпатті. Розпочали налагодження перспективного співробітництва з іншими областями. Підписано меморандуми із обласними радами Закарпатської та Полтавської областей. Минув лише рік діяльності, багато вдалося реалізувати, ще більше нас чекає попереду",  підсумував Олександр Сич.

Після доповіді Сича голова фракції "Воля" в облраді Ольга Галабала заявила, що фракція, яку вона очолює, не голосуватиме за звіт.

"Сьогодні ми почули звіт про діяльність Івано-Франківської обласної ради, а не голови. Коли голова звітує, він може звітувати про роботу з громадянами, про витрати свого фонду, про витрати апарату обласної ради. Тому ще раз, на наше переконання, ми маємо дотримуватися самої сутності органів місцевого самоврядування. Звіт мав би називатися "Звіт Івано-Франківської обласної ради". Тому фракція "Воля" утримається при голосуванні за звіт",  пояснила депутат.

Попри це звіт голови облради підтримали 68 депутатів. А Сич порадив Галабалі почитати звіт "у ширшому варіанті, розданий депутатам".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: