fbpx

Сиротам на лікування: богородчанський підприємець перерахував шахраям майже 7 тисяч гривень

Суспільство 13:13, 12.09, 2017

На Богородчанщині підприємець одержав листа від нібито державної організації про надання допомоги дітям-сиротам.

Учора до чергової частини Богородчанського відділення поліції звернувся керівник одного із приватних підприємств району. Чоловік повідомив, що на електронну пошту підприємства надійшов лист-прохання з державної структури про надання грошової допомоги дітям-сиротам на лікування.

Після чого на мобільний телефон підприємця зателефонував невідомий – уточнити, чи той отримав листа і чи ознайомився з його змістом. Підприємець сказав, що одержав, і пообіцяв у найкоротший термін перерахувати кошти в сумі 6800 гривень, що й зробив.

Щиро думав, що надає потребуючим, він навіть не запідозрив, що це шахрайство, а не справжня допомога сиротам. Як з’ясувалося, про такий "благодійний" лист у державній установі навіть не чули. 

Ще один потерпілий від шахрайських дій житель Івано-Франківська повідомив поліції, що через сайт ОЛХ замовив автозапчастини і наперед заплатив за них 2050 грн, однак замовлення так і не отримав, а телефонний зв’язок з продавцем обірвався.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: