fbpx

Таеквондисти з Франківська здобули 4 нагороди на чемпіонаті світу

Спорт 19:59, 05.06, 2015

В Езоло (Італія) завершилася світова першість з таеквондо ІТФ 2015 року. Франківські таеквондисти у складі національної збірної провели надзвичайний турнір, двічі піднімаючись на найвищу сходинку п'єдесталу та один раз - на третю.

Окрім цього, у складі команди України прикарпатці переписали історію вітчизняного таеквондо, вперше здобувши призове місце на ЧС в командному спарингу, пише Sport.if.

Вже в перший день змагань наша скарбничка поповнилася золотою нагородою – завдяки зусиллям Віталія Солов'я. Франківчанин походить зі спортивної родини, його батьки  тренери з таеквондо, які готували збірну України до ЧС. Тому від Віталія очікували найкращих результатів.

На шляху до перемоги наш юніор здолав п'ятьох супротивників і у фіналі змусив скласти повноваження чинного володаря чемпіонського титулу зі Словенії. На наступні два роки цей статус з гордістю носитиме Віталій Соловей з Івано-Франківська. 

Другий день першості світу відзначився для України "дорослою" бронзою Івана Грищука у 78 кг в розділі "спаринг", який зупинився у півфіналі змагань. На заваді прикарпатцю став майбутній чемпіон із Німеччини.

Після цього нашу команду очікувала звитяга франківського юніора Данила Демчишина в категорії до 75 кг. Географія його перемог сягає трьох континентів: в шести поєдинках він здолав трьох представників Південної Америки (один з яких сперечався з ним за золото у фіналі), одного спортсмена з Австралії і ще двох опонентів з Європи.

В останній день ЧС-2015 українська збірна стала другою серед 26 країн в командному спарингу. Наші хлопці перемогли представників Нідерландів, Росії, Словенії та Норвегії. І лише у фінальній сутичці за рівної боротьби ми поступилися чинним чемпіонам світу з Ірландії з суддівським рахунком 9:8. 

"За всю історію українського таеквондо наші спортсмени жодного разу не отримували призові місця на чемпіонатах світу в командному спарингу. Цього разу ми привезли до Італії "суперкоманду", яку готували до цього чемпіонату світу два роки. До фіналу ми без варіантів пройшли усі команди, не залишивши їм шансів на перемогу", – коментує головний тренер збірної команди України Олег Соловей.

Збірна України з таеквондо з 4 нагородами посіла 12-е загальнокомандне місце серед 57 країн світу, які представляли більше 2 тисяч учасників. 

Чемпіонат світу з таеквондо відбувається кожні два роки. Програма змагань була поділена на юніорів (14-17 років) та дорослих (18 і старші).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: