fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Тактика, стрільба, мінно-саперна справа: на Прикарпатті шукають добровольців до бойових підрозділів та територіальної оборони

Тактика, стрільба, мінно-саперна справа: на Прикарпатті шукають добровольців до бойових підрозділів та територіальної оборони

Суспільство 17:51, 02.05, 2017

В Івано-Франківську працює мобілізаційний центр Української Добровольчої Армії. Тут бійці-добровольці можуть записатися до лав УДА, пройти вишкіл і згодом, за бажанням, долучитися до бойових підрозділів або ж до територіальної оборони Прикарпаття.

"Добровольці – це рушій нашої перемоги, це мотивовані бійці, яких зараз дуже бракує на передовій. Для них військова служба – це продовження слави своїх попередників, і вони готові виконати свій обов’язок з честю і з гідністю", – наголошує керівник прикарпатського відділення штабу Яроша Василь Абрамів.

У навчальному центрі бійці проходять декілька дисциплін: тактичні навики, стрільбу, мінно-саперну справу, ідеологічний вишкіл.

Пройти вишкіл можуть передовсім молоді люди, віком 16-18 років, їх називають юними добровольцями. Звісно, відправляти їх у зону бойових дій ніхто не буде, але для національно-патріотичного виховання, для вироблення дисципліни такі вишколи дуже потрібні, зазначає Абрамів.

Серед добровольців, які зголошуються до мобілізаційного центру, є чимало людей, які не мають зараз змоги перебувати на фронті, але вони готові навчитися і хочуть стати бійцями підрозділу територіальної оборони Прикарпаття, розповідає куратор набору і вишколу.

"Слово "мобілізація" часто відлякує людей, адже з початку війни на Сході до війська потрапляли навіть ті люди, які не вміли тримати зброю в руках. Ми вважаємо, що людина має добровільно брати на себе обов’язки, тоді вона буде ефективніше виконувати завдання. Набір в лави Української Добровольчої Армії триває. До нас можна зголошуватися так, як колись наші предки зголошувалися до лав Українських Січових Стрільців, до Повстанської армії чи козацького війська, тобто до тих збройних сил, які були прикладом, авангардом і які захищали українську землю і український народ", – пояснив Василь Абрамів.

Детальнішу інформацію про те, як стати добровольцем, можна отримати за адресою: м. Івано-Франківськ, Площа Ринок, 14 (3-й поверх).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: