fbpx

Тернополяни вимагають в облради взяти приклад з прикарпатських колег та заборонити будівництво ГЕС на Дністрі

Суспільство 17:13, 04.01, 2016

Громадські активісти сьогодні, 4 січня, прийшли на сесію Тернопільської обласної ради, щоб висловити свій протест проти будівництва гідроелектростанції в межах Дністра.

ГЕС планують звести в межах 200-220 кілометрів на території річки Дністер від села Вістя Монастириського району до села Устя Борщівського району, пише "Тернопільська липа".

Заступник голови Тернопільської ОДА Іван Крисак запевнив, що поки обговорюється лише ідея та можливість її реалізації, а не планується конкретне будівництво.

"Жодного проекту поки немає, є лише ідея. Ми ж розглядаємо, чи підійде це нам, чи ні. Дане будівництво зможе допомогти Тернопільщині стати енергетично незалежним регіоном, адже подібна ідея будівництва ГЕС може замінити 350 гектарів зрізаної деревини", – наголосив Крисак.

Натомість пікетувальники заявили, що сусідні з Тернопільщиною області: Львівська та Івано-Франківська встановили мораторій на будівництво ГЕС.

"Я пропоную вам та вашим колегам закрити це питання. Ця ідея, ці плани не мають жодного підґрунтя. Лівий берег Дністра – це територія заповідного парку "Дністровський каньйон", а на його території нічого будувати не можна", – розповів еколог, голова громадської організації "Зелений світ" Олександр Степаненко.

Тернопільська обласна рада ж запропонувала створити спеціальну комісію з вивчення питання щодо будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі. В склад комісії увійдуть представники депутатських фракцій та громадські активісти.

Як писав КУРС, 25 грудня Івано-Франківська обласна рада проголосувала за мораторій на будівництво ГЕС у руслі Дністра на території області. Облрада звернулася з закликом ухвалити аналогічні рішення до Тернопільської і Чернівецької обласних рад. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: