fbpx

Терористи за минулу добу 48 разів обстріляли українські війська

Суспільство 09:35, 24.08, 2016

За минулу добу в районі проведення АТО російські окупаційні війська 48 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, зокрема, 19 разів на Донецькому, 22 на Маріупольському та 7 на Луганському напрямках.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку із забороненої Мінськими угодами важкої артилерії 122-мм калібру окупанти випустили понад сім з половиною десятків снарядів по позиціях в населених пунктах Зайцеве та Дача, північніше Красногорівки ворог провів артобстріл ще чотирма десятками снарядів калібру 152 мм.

Крім цього, по захисниках Авдіївки ворог бив зі 120 та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також 120-мм міномети окупанти активно застосовували у Семигір’ї та Невельському.

З мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь у Світлодарську, Луганському та Троїцькому, гранатомети різних систем та кулемети великого калібру застосував по Верхньоторецькому, автоматичні станкові гранатомети використав в районі Майорська, у Світлодарську та поблизу Луганського задіяв бойові машини піхоти та провів неприцільний обстріл зі 120-мм мінометів. 

На Маріупольському напрямку склалася не менш напружена ситуація. Тут противник застосував важку артилерію тричі: у першій половині доби з установок 122-мм калібру відкрив вогонь по Мирному, калібром 152 мм обстріляв позиції в Сіонітному, з настанням темної пори доби півсотні снарядів калібру 152-мм випустив по укріпленнях в районі Талаківки.

З мінометів 120-мм калібру російські окупанти неодноразово обстріляли позиції ЗСУ в Мар’їнці та Водяному. Також в Красногорівці ворог застосував 82-мм калібр мінометів, по Мар’їнці та Новотроїцькому великокаліберні кулемети, у Миколаївці та Водяному використав гранатомети, у Старогнатівці стрілецьку зброю. По захисниках Широкиного противник відкривав вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Гнутового застосував БМП.

На Луганщині з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів вогонь вівся у Кримському, в Новозванівці та Золотому ворог відкривав вогонь з гранатометів, в Новоолександрівці з кулеметів великого калібру, у Лопаскиному із стрілецької зброї. Поблизу Золотого та Новоолександрівки активізувався снайпер.

Тричі за добу зафіксовано проліт ворожих БПЛА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: