fbpx

ТОП-10 місць Івано-Франківська, які треба відвідати

Стиль життя 20:51, 22.02, 2017

Кожен з нас, вирушаючи у незнайоме місто, задавався питанням: що ж такого цікавого можна там побачити?

Івано-Франківськ – місто контрастів, саме так звучала б назва в якомусь старому путівнику, бо ж Франківськ – це суміш сучасних, часом незрозумілих (ох, це сучасне мистецтво) муралів і давніх будівель, місто новобудов (так-так, будівельний бум зачепив нас не по-дитячому) і неймовірно красивих вуличок, місто затишку і чудової природи.

Тож представляємо Вашій увазі ТОП-10 івано-франківських цікавинок, які варто відвідати і побачити.

1

Перше місце у нашому рейтингу ТОП-10 займає оглядовий майданчик на міській ратуші (ну і сама ратуша, звісно). Франківська ратуша єдина в Україні побудована у стилі конструктивізму, а її висота становить 49.5 метрів. Тому не побачити її – то дуже великий гріх.

1
   

2

Вовчинецькі гори також відомі як "івано-франківський Голівуд". Про гори складено багацько легенд, тому якщо ви дуже вразливі, відвідайте їх ще за дня, оскільки кажуть, що вночі там ходить усіляка нечисть – вуж з людською головою і крилата змія.

2

3

Прогулявшись горами, не втратьте нагоди відвідати новий паб-клуб Івано-Франківська (він знаходиться неподалік). Навіть якщо ви не любите пива, побачити Буха-Rest (саме так називається заклад) – це просто must-see для подорожі у Франківськ. Буха-Rest – це підводний човен, на борту якого організували паб. Інтер’єр зроблений у стилі стім-панк, а сам паб має дуже цікаву легенду. А про смачну чеську кухню і класне пиво – годі говорити. Тим паче, що пиво можна наливати самостійно завдяки пивним установкам на кожному столі.

3

4
    

4

Ковані скульптури. Вам буде важко (а хто обіцяв, що буде легко?), адже усі вони мають різні локації і розкидані по центральній частині міста.

5

"У рамках ковальських традицій" (площа Міцкевича).

6

"Великоднє Сонце" (майдан Шептицького)

А також "Дерево щастя" (вул. Незалежності), "Арка міського права" (майдан Шептицького при спуску на вул. Низову), "Круговерть ковальських міст" (вул. Низова), Алея кованих скульптур (вул. Шевченка) тощо.

 

5

Найменша вуличка Івано-Франківська – вулиця Івана Труша (між пл. Ринок та вул. Лесі Українки), її довжина становить 65 метрів, а ширина – 6 метрів, і вона встелена давньою бруківкою.

7

 

6

Кав’ярня Mondays, де можна посмакувати смачними і дуже корисними десертами, оскільки солодощі у Mondays без борошна і рафінованого цукру. Тож від таких смаколиків ви не лише не погладшаєте, ба більше – отримаєте користь для здоров’я.

8

9

7

Парк ім. Т. Г. Шевченка. Колись – Звіринецька діброва, куди Потоцькі запрошували своїх гостей на прогулянки і полювання. Зараз у парку багато алей для прогулянок, штучні водойми з качечками та лебедями (не забудьте прихопити хлібчик), а ще альпін-парк, атракціони для дітей і дорослих та колесо огляду, одним словом (двома словами) – весело і красиво.

10

11

12

 

8

Галерея-книгарня "Під лиликом", яка знаходиться на початку вул. Шевченка. Ще в кінці 90-х у приміщенні книгарні була популярна кав’ярня з однойменною назвою, де влаштовували посиденьки відомі станіславські митці. А зараз "Під лиликом" можна придбати літературні новинки та картини місцевих художників. 

13

 

9

Фортечна галерея "Бастіон" – це частина справжніх фортечних укріплень старого Станіславова. "Бастіон" складається з тераси, самої галереї, де розташовані різноманітні крамнички, та пішохідної бокової вулички (до речі, там виходять класні фото).

1415

 

10

У "Бастіоні" завітайте у стильну йогуртерію "Milk&Pink". Інтер’єр закладу розробляв архітектор Михайло Саморіз. Цікавою особливістю цього місця став фрагмент оборонної стіни, яка залишилася від старої фортеці 1662 року. За короткий час йогуртерія встигла підкорити багатьох відвідувачів, що не дивно – чудові італійські десерти, домашній йогурт на будь-який смак і приголомшливий вид з вікна не залишать байдужим нікого. 

16
17 
Завершуючи цей перелік, хочеться сказати: Івано-Франківськ класний, і сюди точно варто приїхати!

Спонсорована публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: