fbpx

ТОВ "Карпатнафтохім" отримало перші хопери із сіллю з Артемівська для виробництва хлору і каустичної соди

Економіка 13:33, 05.05, 2017

27 квітня до Калуша прибули з Артемівська Донецької області перші хопери з кам’яною сіллю, яку поставлено на замовлення ТОВ "Карпатнафтохім". Про це повідомив начальник цеху з виробництва хлору і каустичної соди мембранним методом Володимир Оленич.

"З державного підприємства "Артемсіль" ми отримали 44 такі спеціальні вагони з сіллю, які призначені для перевезення сипких вантажів та у дні кузова мають розвантажувальні люки, – уточнив Володимир Оленич. – Фактично за три доби всі хопери були розвантажені. Працівники відділення зберігання і розвантаження солі трудилися і вдень, і вночі. Тобто розвантаження солі проводилося і в нічні зміни, щоб пришвидшити цей процес і порожні хопери знову відправити в Артемівськ".

За словами Оленича, отриманої першої партії кам’яної солі (майже 3 тис. тонн. – Авт.) вистачить на пуск цеху з виробництва ХіКС-М та на 7-10 діб його роботи. Все залежатиме від того, на якому навантаженні працюватиме технологічне обладнання, зокрема скільки використовуватиметься в процесі виробництва електролізерів, пише "Нафтохімік-Калуш".

До речі, їхня підготовка до пуску вже наближається до завершення. Електролізери зараз вирівнюються, стягуються, готуються до обв’язки та під’єднання до колекторів і системи електропостачання. Залишилося тільки на одному електролізері встановити нові мембрани.

"На сьогодні ми також вже наситили розсіл, – наголошує Оленич. – Тобто система очистки розсолу у нас вже працює. А перед пуском цеху розсіл ще раз донаситимо вже до відповідної концентрації. Також перевірено роботу хлорних і водневих компресорів. Всі вони справні та можуть експлуатуватися. Словом, ми в принципі вже наближаємося до пускового старту.

Працівники цеху до пуску готові. Всі з нетерпінням очікують цього моменту і докладуть максимальні зусилля для того, щоб успішно відновити після довготривалої перерви виробництво хлору і каустичної соди.

Нагадаємо, у травні на Прикарпаття приїде прем'єр-міністр Володимир Гройсман, щоб відвідати "Карпатнафтохім".

Як писав КУРС, російська приватна нафтова компанія "Лукойл" продала нафтохімічний завод "Карпатнафтохім". Понад 25% "Карпатнафтохіму" перейде у власність лондонській "Techinservice Limited", більш як 50% підприємства через кіпрську "Xedrian Holding ltd" купив громадянин України.

Один з нових власників підприємства Ігор Щуцький, загальна сума операції з продажу "Карпатнафтохіму" склала $ 25 млн. Ім'я другого власника не розкривають. За даними ЗМІ, це бізнесмен і нардеп Костянтин Жеваго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: