fbpx

"Треба по-людськи вийти з ситуації", – Марцінків з приводу "відьомської вежі" на Святі ковалів

Суспільство 15:29, 03.05, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків вважає, що конфлікт довкола "Свята ковалів" виник через непоінформованість.

Нагадаємо, міський голова Франківська Руслан Марцінків дав доручення своєму заступнику Богдану Білику скликати комісію та розв'язати конфлікт, що виник навколо цьогорічного фестивалю ковалів.

Раніше на адресу франківського мера надійшли листи від кількох місцевих християнських спільнот. Текст усіх заяв дуже подібний – підписанти вигледіли у майбутній спільній роботі ковалів "відверто антихристиянські, магічні, окультні ідеї" та назвали скульптуру, яку ковалі цьогоріч збираються викувати на фесті "Свято ковалів" і подарувати місту, "відьомською вежею".

Організатори фестивалю "Свято ковалів" з цього приводу виступили із зустрічною заявою.

Богдан Білик, як найбільш досвідчений посадовець у міській владі та беззмінний понад десятиліття "шеф" "Свята ковалів", має зорганізувати комісію і обговорення ситуації, що склалася, пояснив КУРСу міський голова.

"15 років проводили "Свято ковалів", і ніколи не було ніяких ексцесів. А тут таке. Треба по-людськи вийти з ситуації, всі в одному місті живемо", – зазначив Марцінків.

Серед шести організацій, які знайшли окультизм у творі мистецтва, мер назвав молодіжну організацію "Обнова" та храми греко-католицької церкви.

"Можливо, це тому, що немає інформації. Де немає поінформованості, там є можливості для маніпуляції. Нехай би за таким собі "круглим столом" поінформували один одного. Думаю, що там немає нічого страшного",  вважає мер. 

Руслан Марцінків у цьому випадку  прихильник компромісу. 

"Я би хотів, щоби Свято ковалів продовжувалося в Івано-Франківську, тому що направду дуже багато хороших речей роблять ковалі для міста. Але, з другого боку, ми все таки є християнське місто, у нас достатньо велика кількість храмів, віруючих, і ми мусимо враховувати і їхню думку.

Компроміс, я думаю, можна знайти. Тим паче, що ця вежа не буде встановлена цього року. Буде встановлена аж через рік. Ще є час посидіти, поговорити, подумати. Може, виставити проект скульптури на огляд і обговорення",  так бачить розв'язання конфлікту міський голова.

"Я би не хотів, щоби ми робили якусь полеміку. Не вистачає ще зараз, щоби ми почали на цьому ґрунті ділити франківців",  зазначив мер. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: