fbpx Три роки тому українські військові взяли під контроль Савур-Могилу. ВІДЕО | Курс

Три роки тому українські військові взяли під контроль Савур-Могилу. ВІДЕО

Суспільство 18:26, 07.08, 2017

Три роки тому, 7 серпня 2014 року, українські військові відбили у ворога і взяли під контроль Савур-Могилу. Майже місяць в оточенні, під постійними артобстрілами з боку сепарастів і з території Росії бійці українські військові героїчно з жорстокими боями утримували позицію.

7 червня 2014 Савур-Могилу захопили бойовики угруповання "Восток". 28 липня 2014 року українські військові піднялися на висоту і почали витісняти бойовиків, йдеться в сюжеті Радіо Свобода.

7 серпня 2014 року група під командуванням полковника Ігоря Гордійчука  та добровольці "Правого сектору" і групи Тимура Юлдашева встановили повний контроль над висотою. 

Читайте: Українські військові взяли під контроль Савур-могилу

Росія розпочала шквальний обстріл Савур-Могили зі своєї території і танкову атаку до підступів до неї.

Українські військові опинилися у повному оточенні. Участь у жорстоких боях за Савур-Могилу влітку 2014-го брали група спеціального призначення «Крим», бійці 4-ї роти 42-го батальйону тероборони підполковника Олександра Мельниченка, 28 механізованої бригади, 3 полку спецназу, 25-ї повітряно-десантної бригади, сапери Центру розмінувань, 51 бригади, ДУК "ПС".

24 серпня 2014 року за наказом ті, хто залишилися в живих, покинули Савур-Могилу. На той момент меморіал був повністю зруйнований. 

 

Нагадаємо, два літаки Су-25, збиті в районі Савур-могили Донецької області, були атаковані з боку РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: