fbpx

Це не теракт і не вибух, – в ДСНС розповіли про обвал будівлі коледжу у Коломиї

Суспільство 10:02, 16.05, 2017

В обласній ДСНС розповіли, як ліквідували обвал корпусу в Коломийському економіко-правовому коледжі, і назвали його можливі причини.

Як повідомляв КУРС, вчора о 14 годині у Коломиї обвалилася стіна Коломийського економіко-правового коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.

Сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську начальник управління ДСНС в області Володимир Чернецький розповів, як працювали рятувальники на місці події. 

За його словами, повідомлення про обвал рятувальники отримали о 14 годині, і вже через 10 хвилин перші підрозділи були на місці. Одразу вирішили обстежити приміщення й переконатися, що люди були виведені до обвалу. 

Перед рятувальними роботами провели детальну розвідку приміщень, будівельних конструкцій, пересвідчилися, що подальшої загрози руйнування будівлі немає.

До місця події направили інженерну техніку, мобільну групу, мобільно-оперативну групу на чолі з першим заступником голови ОДА Марією Савкою та інспекцію з архбудконтролю.

На місці уже працювала комісія на чолі з міським головою Коломиї Ігорем Слюзарем. До розбирання завалів було залучено комунальну техніку.

За словами Чернецького, дії керівництва коледжу треба оцінити на "відмінно". 

"Ті навчання з цивільного захисту, тренування, які ми проводили з дітьми, дали свій результат. Лише при перших сигналах можливого обвалу сам директор побачив, що у нього почали руйнуватися стіни, підлога, і негайно дав команду "тривога", увімкнули сирену, і діти організовано вийшли. Усі їхні речі залишилися у класах. Рятувальники винесли ці речі і повернули дітям", – сказав Чернецький. 

Станом на 6:30 розбирання завалів завершено. 

Зараз навчання у будівлі не проводиться. Спеціальна комісія з'ясовує причини руйнування. Поки не можуть сказати, що саме призвело до обвалу, але це точно не теракт і не вибух. Як версія  нестійкість, зношеність і ослаблення будівельних конструкцій, тобто причини можуть бути пов'язані лише з конструктивними елементами будівлі.

"Треба брати фундамент, кладку, перекриття і визначати, що саме призвело до обвалу",  каже Чернецький.

Будівлю коледжу звели у 1964 році. Раніше це було приміщення заводу "Сільмаш".

Як писав КУРС, наслідки обвалу фасадної стіни та перекриття будівлі навчального корпусу Коломийського економіко-правового коледжу ліквідовували 248 осіб та 28 одиниць техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: