fbpx

Облрада не отримає нову "Тойоту": активісти оскаржили закупівлю машини через порушення

Суспільство 16:21, 06.03, 2017

"Центр громадського моніторингу та досліджень" домігся розірвання незаконного договору на придбання позашляховика "Тойота Хайлендер" для Івано-Франківської облради.

Як повідомляв КУРС, комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна в  січні 2017 року за результатами тендеру замовило ТОВ "Класик-авто" автомобіль вартістю 1,05 млн грн. 

Згідно з інформацією в системі "Прозорро", семимісний Toyota Highlander 2.7L Comfort 2016 року випуску повинен мати круїз-контроль, тризонний клімат-контроль, камеру заднього виду з динамічною проекцією, аудіосистему Toyota Touch 2 (радіо, СD/MP3/WMA) з кольоровим багатофункціональним сенсорним дисплеєм 6.1 та 6 динаміками, подушки безпеки, повідомляє "Тендер і злочин".

Конкурентами "Класик-авто" у відкритих торгах були івано-франківське ТОВ "Модерн-авто", а також ПАТ "Івано-Франківськ-авто". "Модерн-авто" запропонувало вищу від "Класик-авто" ціну, а пропозиція "Івано-Франківськ-авто" була нижчою – 1,01 млн грн. Однак вона була відхилена, оскільки фірма запропонувала й інше авто – KIA Sorento, чиї характеристики не відповідали технічним вимогам тендерної документації.

Експерти "Центру громадського моніторингу та досліджень" детально проаналізували цю закупівлю, виявили ряд суттєвих порушень та оскаржили її.

За їхнім зверненням, Управління Західного офісу Держаудит Служби України вивчило усі представлені докази і встановило, що в порушення ст. 3, п. 1 ч. 2 і ч. 4 ст. 22 ЗУ "Про публічні закупівлі" тендерна документація замовника містила вимоги, що обмежували конкуренцію, і призвела до дискримінації учасників. Встановлено, що у технічних вимогах до предмету закупівлі "Тойота Хайлендер" (або еквівалент), Замовник вказав конкретну торгову марку авто, деталізовані технічні характеристики без обґрунтування.

Окрім того, встановлено, що договір укладено з учасником-переможцем торгів – ТОВ "Класик АВТО", який є пов’язаною особою з іншим учасником торгів.  За результатом звернення цей договір розірвано.

1

2

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: