fbpx

Церква просить вірних захистити Патріарший собор УГКЦ від забудовника

Суспільство 22:01, 13.06, 2016

Відповідну петицію подали Президенту.

"Захистити Патріарший собор УГКЦ від руйнівного впливу незаконного будівництва житлово-офісного комплексу між вул. Микільсько-Слобідська та Броварським проспектом у Дніпровському районі м. Києва", – такою є назва петиції, яку вніс сьогодні, 13 червня, громадський активіст Андрій Карманський. 

"Наша занепокоєність полягає в тому, що будівельна діяльність забудовника "Сонячної Рів’єри" в безпосередній близькості від майнового комплексу Патріаршого Собору УГКЦ є невпорядкованою, несистемною, з порушенням законодавства, містобудівельних норм та правил, що, імовірно, привело до появи ознак руйнування Собору та може у подальшому призвести до непередбачуваних негативних технологічних наслідків як для будівель Собору, так і для навколишнього середовища та життєвого простору даної території в цілому.

1На одному рівні з технологічною небезпекою є етико-моральні негативні наслідки віроломного використання, всупереч інтересам громадськості, суміжних з Собором земельних ділянок в межах прибережної водозахисної смуги, яке суперечить вимогам закону", – пояснюється суть справи в Петиції.

Захисники Собору вимагають негайного забезпечення відповідальними державними установами неухильного дотримання забудовником законів та використання всіх процедур, передбачених законодавством України. Тільки таким чином, уважають вони, може бути гарантована відсутність руйнівного впливу забудови сусідньої з Собором ділянки. 

УГКЦ вже більше двох років веде боротьбу за збереження Собору від руйнації. Ознаки такої з'явилися від початку розгортання будівництва небезпечно близько від споруди та в межах прибережної смуги Дніпра. 

2

Читайте також: Храм у котлі: українські греко-католики захищають Патріарший собор від корумпованої влади і забудовників

Фото – Андрій Карманський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: