fbpx

Церква радить: 5 кроків зробити стосунки в подружжі кращими

Суспільство 21:41, 04.01, 2017

Різдвяний період – чудова нагода для подружжя поміркувати над своїми стосунками і зробити кроки для того, щоб здійснити зміни на краще.

Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ пропонує практикувати 5 кроків, які допоможуть зробити шлюб ще міцнішим.

1. Ходіть разом на Службу Божу… кожної неділі.

Кожен вірянин має обов’язок щонеділі брати участь в Службі Божій, а в шлюбі чоловік і дружина мають обов’язок підтримувати і збагачувати духовне життя одне одного.

Вирішивши ходити разом на Службу Божу щотижня, ви як подружжя розділятимете ласки Євхаристії.

2. Моліться разом

В сучасному світі, з усією його метушнею і поспіхом, може здаватись, що дуже важко знайти час і можливість робити щось разом як пара. Тим більше це стосується молитви.

Але якщо візьмете собі за звичку виділити щодня хоча б 5 хвилин, щоб помолитись разом, то здивуєтесь, як з часом ця звичка перестане бути тягарем, а ви навіть будете очікувати на цей час спільної молитви в радості.

Ви можете молитись разом, дякуючи за всі дари, які вам дає Бог, за силу у важкі часи, за зріст вашої любові і терпеливості одне до одного.

3. Моліться одне за одного

Коли молишся, дуже легко зосередитись лише на своїх особистих потребах і дуже просто забути помолитись за свого чоловіка/дружину.

Цього року постанови собі щодня молитись за свого чоловіка/дружину.

4. Разом займайтесь благодійністю

Якщо вирішите виділити час на благодійну діяльність разом як пара, то ви не тільки зможете підтримати більшу частину потреб якоїсь організації чи спільноти, але й працюватимете над досягненням спільної мети разом з чоловіком/дружиною.

Працювати разом в команді заради добра інших – це чудовий спосіб не лише допомогти комусь, але й ставати ближчими одне до одного.

5. Вправляйтесь у терпеливості

В кожному подружжі є періоди, коли по-особливому випробовується наша терпеливість.

Докладаючи зусиль для того, щоб визначити миті, коли ми втрачаємо терпеливість до чоловіка/дружини, а потім зробити все для того, щоб бути терпеливим, ви зможете уникнути багато непотрібного болю і незгоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: