fbpx

Цього року планують завершити ремонт дороги, яка з’єднує Івано-Франківськ і Тернопіль, – Гончарук

Суспільство 21:31, 10.02, 2017

Протягом двох останніх років на фінансування дорожньої галузі спрямовано понад 2 мільярди гривень, що є найвищим показником за часів незалежності України.

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук на нараді, яка відбулася в Івано-Франківську за участю Президента України Петра Порошенка.

"Це дало можливість відремонтувати понад 200 кілометрів доріг не лише державного, а й місцевого значення", – зазначив Олег Гончарук.

Зокрема, у 2016 році на ремонт доріг області спрямовано 1 мільярд 200 мільйонів гривень, з яких більш як 22%, або 256 мільйонів, склали кошти місцевих бюджетів.

Вагомим джерелом фінансування ремонтних робіт у минулому році був акцизний податок з роздрібної торгівлі, у тому числі з реалізації пального. Завдяки роботі фіскальної служби його збір до бюджету становив понад 335 мільйонів гривень, в тому числі 197 мільйонів від реалізації пального. А це близько 77 відсотків коштів, які спрямовані з місцевих бюджетів саме на ремонт доріг.

"Минулий рік був відзначений також кардинально іншим підходом до освоєння коштів. Зокрема, ми спільно з радами усіх рівнів нашої області вперше кошти не розпорошували на велику кількість об’єктів, а сконцентрували їх на ремонт основних транспортно-туристичних маршрутів, що з’єднують Івано-Франківщину з сусідніми обласними центрами, зокрема зі Львовом та Чернівцями. Зараз під керівництвом Президента Петра Порошенка спільно з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною працюємо над тим, щоб ремонт дороги, яка з’єднує Івано-Франківськ і Тернопіль, було завершено у 2017 році. Івано-Франківщина стала одним із перших регіонів, де розкриття усіх тендерних пропозицій щодо ремонту доріг з липня 2015 року транслювалися в онлайн-режимі у мережі Інтернет. Підрядні організації взяли на себе зобов’язання щодо гарантійного терміну експлуатації доріг строком на 10 років", – сказав Гончарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: