fbpx

Цього року у Хриплині відкриють садок на 60 місць

Суспільство 11:55, 25.03, 2016

Міський голова Руслан Марцінків оглянув хід будівництва дитячих садків у Хриплині та Микитинцях.

У Хриплині навчальний заклад планують відкрити до вересня цього року, інформує прес-служба МВК.

Про зведення садка розповів сільський голова Хриплина Роман Соколик. Фундамент приміщення заклали на базі колишньої сільради ще в 2009 році й відкриття планували у 2014. Але потім будівництво "заморозили" аж до 2013, коли розіграли останній тендер. Після цього роботи активізувались, і наразі залишилось лише провести деякі мережі та виконати внутрішні оздоблювальні роботи.

Як зазначає Роман Соколик, основна проблема, яку ще слід вирішити у процесі будівництва, – це водопостачання, адже трубопровід потрібно вести через залізничну колію. Також ще не вирішене питання опалення. На вибір: газова чи твердопаливна котельня або купувати послугу у підрядної організації, що обслуговуватиме котельню на твердому паливі. Три з цих рішень прийнятні, але потребують додаткового розгляду, щоб обрати найвигідніше.

Садок у Хриплині за проектом розрахований на 60 місць, але практична місткість – більша, близько 80 осіб. Зараз у реєстрі сільської ради налічується 80 дітей віком від 3 до 6 років. Тому з постанням нового садка проблема забезпечення малюків дошкільним закладом для Хриплина вирішиться повністю.

У Микитинцях будівництво перебуває на початкових етапах: тут зводять цегляні стіни та розподіляють простір між різними приміщеннями. На часі – перекриття другого поверху і даху. І хоча роботи нещодавно почались, здача в експлуатацію планується на 2017 рік. Садок розраховано на 110 місць.

"В усіх приміських селах триває будівництво дошкільних начальних закладів. В Угорниках, Вовчинці та Хриплині вже цьогоріч садки відкриють, решту плануємо на наступний рік. Розбудова житла в Івано-Франківську та приміських селах йде високими темпами, але розвиватись повинен і соціальний сектор. Тому тішить, що сільські громади сприяють такому будівництву. Міська влада, звісно, також долучається фінансово і здійснює технічний нагляд. Сподіваюсь, продовжимо цю добру справу", – підсумував перевірку Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: