fbpx

Цього року в Івано-Франківську почнуть паспортизувати вулиці

Суспільство 14:47, 06.04, 2017

Про це заявив сьогодні на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради директор КП "Муніципальна дорожня компанія" Віталій Бурко.

Він зазначив, що франківські вулиці досі не мають паспортів. Такий документ включатиме у себе всі дані про вулиці: ширину, довжину, підземні та наземні комунікації, розташування на ній об’єктів.

"Усі 500 вулиць за рік нереально паспортизувати, але почнемо це робити", – зазначив Віталій Бурко.

Він поділився й іншими планами компанії на 2017 рік. Так, "Муніципальна дорожня компанія" придбає два вуличні вакуумні порохотяги. Раніше, нагадав він, компанія вже придбала п’ять таких, і вони ефективно працюють.

Ця зима показала, що в місті не вистачає снігозбиральної техніки. Її також планують закупити через відкриті конкурси.

У планах "Муніципальної дорожньої компанії" збудувати ангар для зберігання піско-соляної суміші, оскільки дотепер її тримали просто неба.

Проти ожеледиці пропонують закупити 40 тонн реагенту "Бішофіт" українського виробника. Двірники приблизно стільки використовують піско-соляної суміші. На закупівлі організують конкурс.

Проблема на підприємстві із двірниками. Хоч зарплата близько 6 тисяч гривень, а на руки отримують близько 4800 грн, люди на цій роботі не затримуються. Часто відпрацювавши три дні, здають форму та кажуть, що робота надто тяжка.

"При усіх підвищеннях зарплат ми не можемо запронувати працівникам такого рівня, який вони можуть отримати у сусідній державі", – пояснив Бурко.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що до дня міста вулиці мають бути чистими. Каже, що підприємство може пропонувати роботу студентам. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: