fbpx

Цьогоріч у Вигодському лісгоспі посадить понад 360 тисяч дерев. ФОТО

Суспільство 16:16, 28.02, 2017

У Вигодському лісгоспі готуються до весняної лісокультурної кампанії з посадки сіянців дерев.

У ДП "Вигодське лісове господарство" цьогоріч планують провести лісовідновлення на площі 84,4 га, де буде посаджено майже 361,4 тис. шт. сіянців дерев основних лісоутворюючих порід, з них майже 50 тис. шт. – це модринові сіянці.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці лісгоспу.

Щорічно обсяги лісовідновних робіт на землях державного лісового фонду лісгоспу становить понад 400 га.

Щоб створити високопродуктивні насадження, лісівники спрямовують зусилля на вирощування стандартного садивного матеріалу. Більшість посадкового матеріалу заготовляють у великому лісонасіневому центрі на базі Шевченківського лісництва, тут збудовані сучасні парникові споруди із закритим та відкритим циклом вирощування саджанців. Також у кожному лісництві функціонують розсадники з природним середовищем. 

Щорічно у лісгоспі вирощують більш як півмільйона штук стандартних сіянців основних лісоутворюючих порід, що повністю задовольняє потреби підприємства в посадматеріалі. Асортимент садивного матеріалу чималий: ялина європейська, ялиця, модрина, сосна звичайна, бук, дуб звичайний, клен-явір й інші породи.

Для проведення весняної посадки лісу на 2017 рік держлісгосп забезпечений пально-мастильними матеріалами, необхідним лісокультурним інвентарем, проводяться очищення лісосік від порубкових залишків, затверджено проекти лісових культур за найбільш раціональними схемами розміщення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: