fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Тут чупакабри тільки не вистачає" – прикарпатці жаліються на сусіда, який перетворив подвір'я на сміттєзвалище. ВІДЕО

"Тут чупакабри тільки не вистачає" – прикарпатці жаліються на сусіда, який перетворив подвір'я на сміттєзвалище. ВІДЕО

Суспільство 10:44, 16.03, 2017

Оформити односельця у спеціальний заклад або знайти інший вихід, бо так жити далі неможливо, просять мешканці вулиці Залізничної, що у Раківчику Коломийського району. Проблема в тому, що їхній 64-річний сусід перетворив власне подвір'я на сміттєзвалище. Непотріб зносить звідусіль, навіть везе аж з Коломиї.

Так триває майже 30 років. Люди кажуть – мають власне екологічне лихо, бо вода в криницях просочена нечистотами, у спеку сморід стоїть на кілька десятків метрів, у смітті плодиться гаддя, а діти наражаються на небезпеку. Голова села пропонує зробити толоку та прибрати територію, передає НТК.

Сусіди кажуть, цього вистачить ненадовго, оскільки чоловік має проблеми з психічним здоров'ям, то знову почне зносити сміття. Мешканці Раківчика просять відповідні служби звернути увагу на їхню проблему і допомогти.

"Ми тут боремося кожен рік. Йому говориться: Вася, не носи сміття сюди, а він не слухає. Йому і їсти дається, і все, а він… З ним як почнеш говорити, він хорошу пам'ять має, але якась така у нього заковирка  зло комусь зробити. Не п'є, не курить, колись шофером, трактористом робив у колгоспі", – каже Дмитро Савчук.

Непотріб чоловік збирає де бачить, але в основному у Коломиї. Часто їде веосипедом, навантаженим різними відходами. Люди кажуть, що цим він наражає на небезпеку водіїв, бо їде на швидкісному автошляху вночі посеред дороги без світла.

Жебракує у коломиян нібито для себе і своїх котів та псів. Хоча насправді пакети з відходами та іншим непотребом розвішує на деревах та розкидає навколо хати, більшість гниє під ногами. Сусіди бояться, що від цього вода у криницях просочена нечистотами. Кажуть, у спеку тут стоїть сморід на кілька десятків метрів навколо.

"Лікувати його безрезультатно, бити також. Тут тільки чупакабри не хватає. Літом тут вопше капут, напевно, вся таблиця Менделєєва", – каже сусід Василь Чігир.

Сільський голова каже, що це справді проблемне питання. Поки не розпустилися дерева і немає спеки, пропонує взятися за прибирання всією громадою. Зі свого боку буде спілкуватися з фахівцями, щоб знайти вихід із ситуації. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: