fbpx

Тисменицькі лікарня і поліклініка отримали обладнання на 1,5 мільйона гривень. ФОТО

Здоров'я 19:16, 13.02, 2017

Сучасне медичне обладнання вартістю близько 1 млн 500 тис. гривень отримали Тисменицька міська лікарня та поліклініка. Усе обладнання придбано за кошти державного, обласного та місцевого бюджетів.

Серед капітально відремонтованого устаткування рентген-апарат для міської поліклініки, який обслуговуватиме жителів Тисмениччини, – а це понад 22 тис. людей, та новий апарат штучної вентиляції легень для операційної Тисменицької міської лікарні, інформує прес-служба облдержадміністрації.

“Придбання та введення в дію нового медичного обладнання в черговий раз свідчить, що лише спільними зусиллями можна досягти добрих результатів для позитивних змін в області, – наголосив заступник голови ОДА Ігор Пасічняк.   Приклад цьому є також відкриття поліклініки у Коломиї та районної лікарні в Галичі, робота над якими тривала не одне десятиліття. Тож сподіваємося, що нове обладнання значно покращить обслуговування пацієнтів, створить комфортні умови для роботи персоналу”.

За словами народного депутата Михайла Довбенка, незважаючи на те, що першочерговими завданнями в державі є забезпечення її обороноздатності, вирішення соціальних питань, зокрема гарантування виплати зарплат, стипендій та пенсій, у сучасних реаліях вдається спрямувати кошти на покращення матеріально-технічної бази соціальних об’єктів.

“Пацієнти поліклініки близько десяти років чекали на рентген-обслуговування. І завдяки спільній роботі усіх рівнів влади нам вдалося за короткий термін (а це три місяці роботи) ввести в дію вкрай необхідне обладнання, створити додаткові робочі місця, покращити якість надання медичних послуг”,  зазначив народний обранець.

Михайло Довбенко також зауважив, що сьогодні окремі керівники у містах та селах не сповна використовують фінансовий потенціал, який вже другий рік поспіль закладається у державному бюджеті для покращення соціально-економічного життя громадян, а саме через спрямування коштів для об’єднаних територіальних громад.

“Цього року об’єднаним територіальним громадам із державного бюджету буде спрямовано 1,5 млрд гривень на розвиток соціальної-економічної сфери,  підкреслив Михайло Довбенко. – За ці кошти в ОТГ відновлюватимуть соціальну та дорожню інфраструктуру, покращуватимуть матеріально-технічні бази закладів охорони здоров’я та освіти, реалізовуватимуть соціальні проекти”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: