fbpx

Тиждень радості: у школярів Івано-Франківська зміниться час зимових канікул

Суспільство 16:37, 19.12, 2016

Карантин у зв'язку з підвищеною захворюваністю на грип та ГРВІ у школах Франківська оголошувати не будуть. Натомість змістять час зимових канікул.

Про те, що замість карантину школярів швидше відправлять на канікули, сьогодні на відкритті пологової зали для партнерських пологів повідомив міський голова Руслан Марцінків. 

Офіційно, зазначив він, про це мають довести до відома всіх міських служб завтра, 20 грудня, на щотижневій оперативній нараді. 

КУРСу стало відомо, що документи про перенесення часу канікул у зв'язку з підвищеною захворюваністю на ГРВІ та грип у школах міста підготували ще минулої п'ятниці.

Нагадаємо, що саме тоді міська влада визначалася – бути чи не бути карантину в школах. На той час, повідомляли медики, за партами через хворобу не було вже майже 40% учнів.

Відповідне рішення про перенесення канікул мають опублікувати завтра на сайті виконкому.

"Якщо канікули у нас почнуться швидше, то, очевидно, що й до навчання після нового року діти мають вийти швидше", – коментує ситуацію голова громадянського руху "Рідна школа  наша турбота!" Світлана Уварова.

За її словамии, йдеться про 10 січня. 

"Ми провели опитування і знаємо, що батьки школярів лояльно ставляться до таких термінів зимових канікул  з 26 грудня до 10 січня. Так само до цього рішення прихильні педагоги. Навчальні програми складені так, що переважна більшість учителів саме цього тижня, який зараз триває, проводять контрольні, тематичне оцінювання учнів, виставляють підсумкові оцінки. Тому припинення навчання з 26 грудня не вплине на навчальний процес  ця дата також підходить усім",  обґрунтувала термін нових зимових канікул у Франківську Світлана Уварова. 

Читайте: Через грип померли дві людини. Інструкція для батьків під час хвороби дітей

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: