fbpx

У 6 містах дозволили одруження за добу

Стиль життя 19:05, 13.07, 2016

Кабінет Міністрів схвалив впровадження пілотного проекту в деяких населених пунктах з реєстрації шлюбу протягом однієї доби.

Пілотний проект буде проводитись в Маріуполі і Сєверодонецьку, в Херсоні для українських громадян з Криму, які б могли протягом доби виїхати, отримати українське свідоцтво про шлюб і повернутися. Також в пілотний проект включені КиївОдеса і Львів, пише УП.

"Ми дамо можливість самостійно вирішувати молодятам, коли саме вони хочуть одружитися", – сказав міністр юстиції Павло Петренко, презентуючи проект постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує весілля в Івано-Франківську 

"Я думаю, що протягом наступних двох тижнів місцеві органи влади почнуть надавати такий сервіс, запрошую тоді приїжджати в ці центри і одружуватись протягом доби без бюрократії і черг",  додав він.

На це хтось зазначив: "Почнемо з міністра юстиції".

У свою чергу прем'єр Володимир Гройсман після виступу Петренка пожартував: "Я взагалі вважаю, що треба підтримати ініціативу міністра юстиції і заборонити розлучення. Всі думають, що це жартую, але я вважаю, що родина – це найвища цінність і важливо, щоб люди, які одружені, були щасливі… Але кажуть, що це ознака диктату, ми ж  демократи".

Як відомо, раніше між подачею заяви і реєстрацією шлюбу мало пройти не менше 30 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: