fbpx

У Богородчанах на 50% збільшили тариф на вивіз сміття

Суспільство 17:20, 17.11, 2016

З 1 грудня мешканці селища Богородчани платитимуть за вивіз сміття на 50% більше за нинішній тариф. Про це йдеться на сайті Богородчанської селищної ради.

Так, для населення вивіз сміття коштуватиме 10,59 грн з особи; для бюджетних установ і організацій – 94,21 грн/м куб.; для інших споживачів – 123,62 грн/м куб.

Досі богородчанці платили за вивіз сміття по 7,1 гривень з особи.

"Збільшення вартості зумовлене закриттям полігону ТПВ у Мочарах та більшій вартості захоронення ТПВ на полігоні у с. Рибне і відповідно дальшій відстані перевезення", – йдеться у повідомленні селищної ради.

Також у селищній раді повідомляють, що, у зв’язку із заборгованістю населення за послуги вивезення твердих побутових відходів, розірвано договір між ПрАТ "Автотранспортне підприємство-0928" та Богородчанською селищною радою, укладений у 2014 році.

"На підставі рішення виконавчого комітету Богородчанської селищної ради оголошено Конкурс для відбору виконавців з надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території селища. До моменту визначення переможця конкурсу виконання послуг з вивезення твердих побутових відходів покладено на Богородчанський ВЖРЕП", – повідомляє селищна рада.

Окрім тарифу на вивіз сміття, зросли тарифи і на послуги з утримання будинків. Якщо ж досі утримання метра квадратного прибудинкових територій обходився богородчанцям у 0,7 гривень, то з 1 грудня вони платитимуть 1,87 гривень.

"Логічно, щоб "жек" спочатку прозвітував перед своїми платниками. Очевидно, що ця структура доживає свої дні, але неправильно, щоб рятували його з кишень і так збіднілих мешканців Богородчан. Тому ми просимо терміново скасувати рішення, провести громадське слухання, а тоді тільки за результатами реакції людей на СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ прийняти відповідний тариф",  написав у Фейсбуці депутат обласної ради Святослав Никорович.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: