fbpx

У Богородчанах вручили перші ID-картки

Суспільство 19:09, 08.02, 2016

У Богородчанському районному секторі Управління державної міграційної служби (РС УДМС) в Івано-Франківській області відбулася знакова подія - вручення перших ID-карток молодим жителям району.

Нагадаємо, з 11 січня цього року міграційна служба почала видавати ID-картки.
 
 

Паспорти нового зразка видаватимуть безкоштовно усім громадянам України, які їх отримують уперше, й досягли 16 років. Для їх оформлення потрібно подати ксерокопії паспортів батьків, а також копію свідоцтва про народження дитини та фотографію.

В ID-картку вносять такі дані: назва держави; назва документа; ім'я особи; стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в реєстрі; номер документа; дата його видачі; уповноважений суб'єкт, який видав документ; місце народження; відцифровані образ обличчя та підпис особи. Також за письмовим клопотанням заявника може бути внесена додаткова змінна інформація, передбачена законодавством.

Завідувач Богородчанського РС УДМС Василь Паньків зазначає:

"На сьогодні ми прийняли 30 заяв на оформлення ID-карток. Ще 8 документів уже готові та чекають своїх власників. Наразі до перших паспортів видається  довідка про реєстрацію місця проживання/перебування особи. Заяви від дорослих поки не приймаються, адже система ще не відпрацьована і немає можливості зчитувати ID-картки. Кабмін тим часом розробляє норми, згідно з якими буде оцінюватися виготовлення втраченого чи пошкодженого паспорта. Коли ці норми будуть затверджені, почнемо приймати заяви від усіх охочих отримати ID-картку".

Та, згідно з чинним законодавством, паспорт громадянина України у формі книжечки має необмежений термін дії, а тому навіть після впровадження паспортів нового зразка такі паспорти залишаться чинними. Замінювати їх на пластикові можна, проте це не обов'язково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: