fbpx

На Прикарпатті екс-комбата 5-го батальйону почали судити за дезертирство

Суспільство 15:10, 05.07, 2015

У Богородчанському районному суді відбулося підготовче засідання у справі колишнього командира 5-го батальйону тероборони підполковника Віталія Комара. Екс-комбату інкримінують ухилення від військової служби в бойовій обстановці, непокору та бездіяльність військової влади.

Захищають Віталія Комара двоє адвокатів з Одеси, обвинувачення представлене групою прокурорів військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону, передає Стик.

Процес обіцяє бути тривалим, бо передбачено заслухати велику кількість свідків. Зокрема, 112 з боку обвинувачення і 57 з боку захисту, а значна частина з них проживає за межами Івано-Франківської області.

На початку засідання суддя поцікавився, чи є у сторін зауваження до обвинувального акту. Обвинувачення їх не мало, а захист зазначив, що є, але незначні, які можна буде усунути в ході розгляду цього кримінального провадження. Зокрема, на момент скоєння дій, в яких обвинувачують підсудного, ст. 409 Кримінального кодексу – ухилення від військової служби мала тільки три частини. А наразі Віталієві Комару інкримінують четверту частину цієї статті, яка з’явилися внаслідок змін до ККУ, котрі були прийняті пізніше.

Враховуючи, що деякі матеріали провадження містять військову таємницю, було також визначено, в якому режимі відбуватиметься процес. Обвинувачення запропонувало зробити його повністю закритим. Захист висловився за проведення відкритих судових засідань, за винятком тих епізодів, де розглядатимуться документи, що містять військову таємницю. Головуючий пристав на думку адвокатів.

Враховуючи, що суддя, який буде вести цей процес, йде у відпустку, розгляд провадження по суті розпочнеться у серпні.

Нагадаємо, військова прокуратура звинуватила 5-ий батальйон у дезертирстві, яке спричинило трагедію біля Іловайська. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: