fbpx

У Буковелі відбувся Всеукраїнський крайовий вишкіл пластунів із гірськолижних видів спорту

Стиль життя 10:43, 16.03, 2016

60 однодумців з різних куточків України віком від 14 і до 40 років три дні жили виключно гірськолижними видами спорту. У Буковелі відбувся Всеукраїнський крайовий вишкіл "Пласту".

Навчали премудростям лижної та сноубордичної справи новачків та учасників вишколу, ті ж таки пластуни, які здали екзамени, аби називатись інструкторами.

"Школу альпійського лещетарства" та школу сноуборду "Без Гальма" у Буковелі проводять вже 7-ий рік поспіль завдяки підтримці керівництва курорту та сприянню народного депутата України Олександра Шевченка.

"Саме Пласт буде рушійною силою змін у перспективі. І та молодь, яка зараз робить відповідні вишколи в Пласті, буде в майбутньому рушійною силою політичних і суспільних змін у країні. Саме тому важливо, щоб підростаюче покоління було всебічно розвиненим та фізично здоровим, бо у них попереду нелегкі завдання", – переконаний нардеп.

За три дні на схилах Буковелю з лижами і сноубордом подружились усі учасники вишколу. Таких, що не підкорили вершини гір, цього року не було, адже пластунський дух та дружня атмосфера позитивно впливають навіть на боязких.

"Вишкіл з лещатарства і сноубордингу покликаний для того, щоб дитина, яка хоче це спробувати, але не має можливості або боїться, все ж переборола страхи. Допомагає в цьому велика компанія, кваліфіковані інструктори і наш пластунський дух", – переконує Галина Стрипа, комендант вишколу зі сноубордингу "Без гальма".

По завершенні вишколу учасники отримали посвідки та відзнаки. Успішна здача тестів на вмілість у гірськолижних видах спорту в майбутньому дає змогу стати інструктором для своїх молодших друзів-початківців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: