fbpx

У "Буковелі" відкрили нову велотрасу для сімейного відпочинку. ФОТО

Суспільство 22:01, 24.07, 2017

Сезон літнього відпочинку у Буковелі в розпалі. Комплекс басейнів, кришталево чисте Озеро Молодості та піщані пляжі заповнені вщент. Проте не Карпатським морем єдиним живе курорт. З початку літа одна за одною відкрилися різноманітні атракції. Запрацював найдовший тролей України, оновлено дитячі атракціони, відкрито 28-метровий роуп-джампінг. Та все ж головною подією літа стало відкриття нового велопарку.

Будівництво траси тривало майже два місяці. Нова траса має ширину 4 метри та довжину 3200 метрів. Розрахована вона як для початківців, так і для велосипедистів з досвідом. Але найголовніше – кататись тут можна цілими родинами, адже проектувальники з самого початку передбачили віражі для сімейного відпочинку.

"Загалом, на спорудження такої атракції ми витратили 2 місяці. Працювали щоденно. Ціла команда спеціалістів та близько 6 одиниць важкої техніки. Ця траса єдина в Україні, яка відповідає канадським стандартам: кут, трампліни, відстань – розраховано практично все. Траса складається з безлічі поворотів та цікавих фігур. Переконаний, як новачки, так і професіонали отримають безліч вражень та позитивних емоцій від катання",  говорить Олексій Приймачек, керівник проекту побудови велотраси.

З нагоди відкриття велотраси кондитери холдингу "Cartel" створили тематичний торт, яким почастували усіх присутніх. Перед самим виїздом колеса велосипедистів обмили шампанським  на вдалі стрибки та повороти.

Перші велосипедисти в захваті від нового парку. Зізнаються: варіантів того, як можна тут їздити, просто безліч.

"Багато траєкторій, дуже широка траса, тобто є куди розминутися. Можна обганяти один одного, і три людини спокійно поміщаються. Це великий плюс, і такої траси, в принципі, в Україні, по-моєму, немає. Тут і бабуся може спуститися, і спортсменам є де потренуватися і розкататись",  ділиться враженнями Олексій з Івано-Франківська.

Велоінфраструктура у Буковелі активно розвивається ось вже 10 років. Першу велотрасу тут відкрили ще у 2007-му. На досягнутому, як пообіцяв менеджер з розвитку курорту "Буковель" Артем Макаренко, зупинятись не будуть.

"Згодом плануємо збудувати ще дві велотраси складнішого рівня, адже курорт має унікальні ландшафтні поєднання для створення байк-парку світового рівня. Та й наявні будемо вдосконалювати, доробляти, урізноманітнювати, бо з кожним роком любителів велосипедного спорту стає все більше, а місць в Україні, де вони можуть вдосконалювати свою майстерність, майже немає",  говорить Артем Макаренко.

Окрім того, у зв'язку з розширенням велопарку витяг №14 починає працювати в режимі оглядового. Відтак ще одна вершина курорту "Буковель" стала доступною для пішохідних екскурсій та цікавих прогулянок.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: