fbpx

У бібліотеці франківського медуніверситету найстаріше видання датується 1846 роком

Суспільство 18:51, 25.08, 2016

Фонд бібліотеки ІФНМУ налічує понад три тисячі видань медичного спрямування, серед яких 232 рідкісних і цінних підручників, монографій та інших наукових праць, в тому числі іноземними мовами. Найстаріше видання – французькою мовою – датується 1846 роком.

Бібліотека ІФНМУ обслуговує студентів і професорсько-викладацький склад університету, а це більше семи тисяч осіб. Бібліотека функціонує за допомогою таких відділів: комплектування і обробка наукової літератури, довідково-бібліографічний відділ, обслуговування користувачів, інформаційний відділ та відділ господарських робіт. Декотрі відділи ще поділяються на окремі сектори, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Необхідно додати, що в університетській бібліотеці функціонує електронний каталог, – розповідає директор бібліотеки Мирослава Татарин, – за допомогою якого користувач у дистанційному режимі може переглянути наявну літературу і замовити те, що потрібно на відповідний день і час. Окрім цього, в бібліотеці є WI-FI".  

У цьому навчальному році, 18-19 травня 2017-го, вперше в історії університетської бібліотеки на її базі проводитимуть міжнародну конференцію "Медичні бібліотеки як осередки збереження та популяризації історико-культурної національної пам’яті".

Мирослава Татарин каже, що влітку студенти не часто з’являються в бібліотеці. Цікаво, що найактивнішими відвідувачами в цей період є студенти факультету підготовки іноземних громадян. Деякі з них бувають тут мало не щодня. Як-от шестикурсник з Іраку Мухамед Алхалавачі. Студент пояснює, що в читальному залі бібліотеки йому найзручніше вчитися. Хлопець планує обрати фах хірурга, тому навіть під час канікул доводиться вивчати багато матеріалу.

З 25 серпня в бібліотеці розпочинається видача книг для студентів першого курсу. Решта студентів почнуть отримувати навчальну літературу згідно з графіками, наданими у деканатах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: