fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • У бюлетенях по Рогатинському району вказані неправильні прізвища кандидатів від "ВОЛІ". ЦВК ніяк не реагує

У бюлетенях по Рогатинському району вказані неправильні прізвища кандидатів від "ВОЛІ". ЦВК ніяк не реагує

Політика 11:11, 25.10, 2015

Кандидатів від партії "ВОЛя" поміняли місцями в бюлетенях, щоб викинути їх з виборчого процесу. Про це заявила член Ради партії "ВОЛЯ", лідер списку партії "ВОЛЯ" до Івано-Франківської обласної ради Ольга Галабала.

У бюлетенях на виборчих дільницях округів №40 (м. Рогатин) та №42 (Рогатинський район) відбувається голосування за бюлетенями, які містять неправильні дані щодо кандидатів від партії "ВОЛЯ". Так, по округу №40 до обласної ради від м. Рогатин партією "ВОЛЯ" висунутий БОГДАН ХЛІВІНСЬКИЙ, натомість в бюлетені надруковано прізвище МИКОЛИ БАСАРАБА, а по округу №42 партією "ВОЛЯ" зареєстрований МИКОЛА БАСАРАБ, натомість в бюлетені надрукований БОГДАН ХЛІВІНСЬКИЙ.

Кандидати від партії "ВОЛЯ" виявили помилку після прийому бюлетенів районною виборчою комісією.

Постановою №13 Івано-Франківської обласної виборчої комісії від 24 жовтня 2015 року після скарги партії "ВОЛЯ" було визнано цю помилку та прийнято рішення друкувати нові бюлетені з правильними прізвищами кандидатів.

Проте з невідомих причин друк нових бюлетенів був зірваний. Того ж дня о 21:00 ОВК приймає рішення Постановою №14 повернути бюлетені з помилкою на дільниці та звертається до ЦВК за роз’ясненням, посилаючись на те, що друкарня не виконала своїх зобов’язань надрукувати нові бюлетені з правильними прізвищами.

Натомість ні члени комісії, ні народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко не могли зв’язатися з куратором Івано-Франківської області в ЦВК, ні головою ЦВК. В офіційній приймальні голови ЦВК на дзвінки відповідав невідомий чоловік, який назвав себе Віктором та відмовився називати своє прізвище. Позиція ЦВК з цього приводу досі невідома.

Виборці на округах №40 та №42 сьогодні голосують за бюлетенями з неправильними прізвищами від кандидатів "ВОЛІ". В партії такий крок розцінюють як навмисне усунення сильних людей з виборів такими методами.

"Фальшування бюлетенів спочатку через допущення "помилки", а потім через зрив друку правильних бюлетенів, ймовірно, є відповіддю людям ВОЛІ на ті рішучі дії зі зламу системи, які ми почали робити по Рогатинському району та на Прикарпатті! Ми не готові терпіти нових тиранів, які ще гірші за "януковича" та за помахом руки в незаконний спосіб усуватимуть з виборів своїх "неугодних" опонентів. Попри цинічний обман, ми боротимемося за наших кандидатів – Богдана ХЛІВІНСЬКОГО та Миколу БАСАРАБА! Просимо Вас допомогти нам!"  йдеться у заяві партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: