fbpx

У кількох школах Прикарпаття через грип призупинили навчання

Суспільство 22:07, 13.12, 2016

У Верховинському районі області запровадили карантин у п'яти школах, у Снятинському районі – у чотирьох.

Також, як повідомляв КУРС, з 13 по 16 грудня у школах і дитячих садках прикарпатського міста Коломия призупинений навчальний процес. Розпорядження про вимушені додаткові канікули у зв’язку із високою захворюваністю дітей на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції підписав міський голова.

В Івано-Франківську, за словами заступника головного лікаря центральної міської клінічної лікарні Емми Гошовської, "епідпоріг ще не перейшли, але ситуація складна", міські лікарні, особливо дитячі,переповнені, повідомляє Радіо Свобода.

З ознаками ГРВІ в Івано-Франківську упродовж останнього тижня звернулися понад 2 тисячі 250 людей, з них половина – діти. Наразі випадків грипу у місті не зафіксовано.

За даними департаменту охорони здоров’я, за останній тиждень на Прикарпатті за медичною допомогою через ГРВІ та грипу звернулися понад 6 тисяч 200 людей, що на 40% більше, ніж за попередній тиждень. З них чотири тисячі – діти. Школярі становлять майже 40% від загальної кількості звернень. Найвищий показник захворюваності зафіксований в Івано-Франківську.

У МОЗ повідомляють, що від 6 грудня у п’яти областях України і в Києві показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги.

Найвищий показник захворюваності на 100 тисяч населення зареєстровано у Київській, найнижчий – у Закарпатській областях.

За даними МОЗ, у нинішньому епідсезоні домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: