fbpx

У Дем’яновому лазі вшанували пам’ять жертв тоталітарного режиму

Суспільство 11:48, 06.06, 2017

У меморіальному комплексі "Дем'янів лаз" відбулися панахида та віче-реквієм пам'яті всіх жертв тоталітарного режиму, участь у яких взяли представники обласної і міської влади.

Звертаючись до присутніх, заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк зазначив, що Дем’янів лаз – це свідчення того, що може бути з народом, коли на його землю нападають чужинці. Саме тому пам’ять про історію та подвиги героїв, а також тих, хто віддав життя за рідну державу, на думку управлінця, допоможуть відвернути лихо в майбутньому, передає прес-служба ОДА.
"У пам’ятні дні на місці поховання наших героїв розумієш значущість  сьогоднішніх людських втрат українського народу на сході України,  зазначив Ігор Пасічняк. – Тому не забуваймо історію, пам’ятаймо полеглих, шануймо героїв".

Довідково: Дем'янів Лаз  урочище біля Івано-Франківська, місце масових розстрілів в'язнів з тюрми НКВД. Розстріли проводили в кінці червня перед відступом радянських військ в 1941 році. Під час розкопок тут знайшли людські кістки і змогли ідентифікувати 524 особи. Для 22 із них вдалось встановити особу, робота в архівах СБУ дала змогу визначити імена іще 400.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: