fbpx

У держбюджеті грошей на пасічнянський міст нема: Матвієнко пропонує Марцінківу шукати інвестора

Суспільство 10:48, 10.11, 2016

Народний депутат України від фракції БПП Анатолій Матвієнко запропонував міському голові Івано-Франківська шукати інвестора на будівництво моста, який з'єднає центр Франківська з мікрорайоном "Пасічна", та робити проїзд через нього платним.

Народний депутат Анатолій Матвієнко під час прес-конференції у Франківську повідомив, що грошей на будівництво мосту в Івано-Франківську немає ні у державному, ні у місцевому бюджеті, тому варто шукати інвестора на будівництво.
 
"Я сказав міському голові панові Руслану, що я би робив консенсійний міст. В державному бюджеті грошей на міст нема, в місцевому теж. Цього року на дороги в Івано-Франківській області ми витратили 1,2 млрд гривень. На наступний рік плануємо з'єднати Франківщину із Закарпатською та Тернопільською областями. Тому я ваажаю, що треба шукати інвестора на консесію і робити міст платним", – сказав Матвієнко. 
Матвієнко пропонує ретельно опрацювати цю ідею і визначити, наскільки реально її виконати. "Можливо, платний проїзд через міст буде лише для вантажівок",  припускає нардеп.
"Якщо Шевченко (народний депутат від Івано-Франківська,  ред.) і ПриватБанк можуть стати таким інвестором, то будь ласка".
Народний депутат також пригадав обіцянку міського голови Марцінківа виділити 10 мільйонів гривень з міського бюджету на співфінансування ремонту дороги Івано-Франківськ  Чернівці.
"Якби він дотримався обіцянки, то ми би вже з'єднали Івано-Франківську і Чернівецьку області. Але наразі Марцінків з Шевченком ревниво ділять місто у політичній площині",  сказав Матвієнко.
Як повідомляв КУРС, 6 травня у Франківську урочисто заклали камінь під будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську до мікрорайону "Пасічна". Вартість будівництва оцінюють у 200 млн гривень.
 

Раніше, на одній з оперативних нарад, Руслан Марцінків жартома сказав, що міст можна буде назвати іменем Миколи Івановича Вітенка, якщо його встигнуть збудувати за період цієї каденції

Раніше повідомлялось, що Івано-Франківська міська рада планувала спрямувати на будівництво нового моста з вулиці Надрічної на мікрорайон "Пасічна" всі кошти з перевиконання бюджету. Такі зміни до бюджету міста затвердила бюджетна комісія міськради.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: