fbpx

У Долині отруїли собак – люди звернулися в поліцію. ФОТО

Суспільство 14:53, 13.09, 2017

Протягом тижня у місті Долина на Івано-Франківщині невідомі на очах дітей і батьків отруїли кількох псів і котів.

Тему в мережі порушив школяр, який бачив мертвих собак і став свідком того, як над псами плакали менші діти.

"Протягом тижня було отравлено троє собак і декілька котів у нас у місті Долина. На очах у дітей та їх батьків, які бачили, у яких страшних болях помирали тварини. Зі слів очевидця, який бачив, що двоє чоловіків були вдягнуті у спецодязі та як вони знаходилися біля собак. А після того, коли ті два невідомі чоловіки скрилися, собаки померли через 4-5 годин", – розповів Богдан Гнот.

Мешканець Долини закликав земляків звертатися в поліцію, щоби припинити нелюдське поводження з тваринами. 

Крім того, він звернувся в мережі до убивць псів: 

"Звертаюся до тих осіб, які травлять бідних тваринок. Бо я знаю, що ви будете це все читати. Тобі ще то оговкнеться, що ти травиш собак, і тому, хто тебе попросив, і ти ще не знаєш, що тебе чекає у майбутньому і твоїх дітей. Тож я тебе прошу: прийди у відділ поліції, здайся і напиши чистосердечне зізнання і посповідайся, щоб Бог тобі пробачив, що ти скоїв. Якщо ти не здашся, тобі це все повернеться бумерангом, і ти рано чи пізно за це все відповісиш перед законом і перед Богом".

У коментарях люди підтримали підлітка. Виявилося, що подібні випадки в Долині непоодинокі. 

"Молодець, що підняв цю тему. Не знаю, чи ти маєш на увазі собак в нас в дворі, яких потравили, але ми від почутого ще досі у шоці. Безобідні собаки були, щоранку з ними говорила, як на роботу йшла. Супроводжували мене, ніхто і не думав гарчати чи кидатися. Кому вони заважали, бідні?" – відреагувала Оксана Губарева. 

"По Облісках теж потравили дві собачки, і одна з них стерилізована була. Її дуже всі любили у дворі, вона була дуже і дуже ласкава", – додала Надія Мартінчік. 

"Я розумію, що зграя собак – це страшно, але травити їх – це жорстоко і зовсім не по-європейськи. У нас же таке модне, сучасне, культурне місто! Стільки подій, делегації шастають по всій Україні і за кордон, а просто стерилізувати тварин грошей не вистачає! Вуйки, у яких нема душі, за пару гривень все порішають!" – обурилася Лариса Рудь.

"Тут скоріше колективна відповідальність, але от міський голова взимку не дуже коректно висловлювався про безпритульних собак у місті", – пригадав Михайло Федай.

"Тут повний букет: сусіди, яким заважають собаки, пишуть петиції владним органам, влада, яка б мала виконувати програму щодо бездомних тварин, вирішує не морочити собі голову і зекономити ГРОШІ. Всі бродячі собаки мали колись господарів. Потім вони їм набридли, господарі проблему вирішують дуже просто: підкинути на вулицю. Проблема на в бездомних тваринах (які, до речі, не можуть самі себе захистити, а довіряють, на жаль, нам, людям), проблема в головах тих особин (людьми їх не можу назвати), які на очах дітей труять і стріляють собак. Чекатимемо реакції влади міста!" – написала Оксана Касим.

Жінка запевнила, що і вона, і її діти та інші небайдужі долиняни підтримали би притулок для тварин, якщо би такий збудували в місті. 

Доки тему притулку обговорюють в соцмережі, небайдужі мешканці Долини таки звернулися з приводу отруєння собак до правоохоронців.

Вчора міський відділок поліції прийняв заяву Ірини Микулин з цього приводу, повідомили КУРСу у відділі комунікації головного управління поліції в області. Така заява для поліціянтів наразі є прецедентом. 

Нагадаємо, нещодавно в Україні запровадили кримінальну відповідальність за знущання над тваринами. Тепер за це можна отримати максимальний термін ув'язнення, який складає вісім років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: