fbpx

У Долині вертеп колядував, щоб зібрати кошти для важкохворих дітей

Суспільство 22:19, 10.01, 2016

Для вихованців суботньо-недільної школи римо-католицької парафії міста Долина уже стало доброю традицією від дому до дому розносити дух свята напередодні Щедрого вечора.

Про це повідомляється у Фейсбуці на сторінці "Хвиля гір".

Танцювальний дитячий ансамбль "Перла" існує вже 8 років. За цей час діти дали понад 24 концерти за межами України на запрошення долинян, які проживають за кордоном. У Різдвяну виставу колектив збирається четвертий рік поспіль. Створити дитячий вертеп запропонував настоятель парафії ксьондз Кшиштоф Панасовєц. Разом з керівником танцювального дитячого ансамблю "Перла" Галиною Регецькою юні артисти ходять вулицями міста, розносячи дух свята від дому до дому, у місцеві заклади торгівлі та підприємства. Днями вертеп завітав у ряд місцевих магазинів.

Перехожі зустрічали казкових героїв на вулицях з усмішками та запрошеннями колядувати до свого дому. Продавці та покупці магазинів споглядали дійство, знімаючи на камери мобільних телефонів. Директор супермаркету "Наш край" Олександр Черепок вважає таку затію хорошою ініціативою, адже в такий оригінальний спосіб місцеві таланти допомагають збирати кошти на лікування важкохворих дітей. Частину зібраних пожертв діти передають на благодійність вже другий рік поспіль. 

Активно співпрацюючи з благодійним фондом "Громади міста Долина", минулого року благодійники передали гроші на придбання реанімобіля для фронту в рамках акції "Збережи життя солдату". Цього разу кошти спрямують на допомогу важкохворим дітям.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: