fbpx

У Долині відзначили 110 років з дня освячення центрального храму. ФОТО

Суспільство 20:45, 22.09, 2016

Свято Різдва Пресвятої Богородиці є особливим для громади м. Долина, оскільки в цей день місцева громада відзначає свій престольний празник. Цьогоріч він став ще й ювілейним, адже минало 110 літ з дня освячення центрального храму районного центру.

Привітати вірян із такими гарними датами завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин.

Митрополит у співслужінні запрошених отців відслужив Божественну Літургію, в часі якої звернувся до громади з повчальним словом, розповідаючи про ключову роль Божої святині в людському житті.

"Коли наші прародичі Адам і Єва за намовою диявола згрішили, вони зачинили Небо собі і своїм потомкам, але Господь Бог не залишив людину та, з свого великого милосердя, пообіцяв послати на землю святу Жінку, яка зітре голову змія", – розповів Митрополит. Далі Архієрей розказав про довгий шлях очікування людей на Пресвяту Діву.

"І коли настала повнота часу, у місті Назареті приходить на світ Пресвята Діва Марія, яка перед віками була вибрана Богом з-поміж усіх земних жінок на Матір Сина Божого. Тож Різдво Пресвятої Богородиці є початком сповнення всіх обітниць", – підсумував Владика, наголошуючи на тому, що ми не можемо сумувати, адже маємо в особі Богородиці могутню заступницю та покровительку людського життя.

Після Божественної Літургії Митрополит привітав громаду з їхнім храмовим святом. На завершення всі спільно помолились ще за мир в Україні молитву "Боже великий, єдиний", а Кир Володимир уділив присутнім своє Архієрейське благословення.

Ще однією знаковою подією у Долині стало освячення парафіяльного дому, в якому тепер матимуть змогу проводити катехези для дітей, молоді та всіх парафіян загалом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: