fbpx

У Дрездені відкрилася виставка франківського фотохудожника Дмитра Петрини. ФОТО

Культура 14:47, 12.08, 2017

У п'ятницю, 11 серпня, у дрезденській галереї “nEuropa” відкрилась виставка фотохудожника Дмитра Петрини "Sence of Touch". Це перша персональна виставка митця за кордоном.

Зазначимо, днями у центрі сучасного мистецтва Дрездена відкрилася масштабна міжнародна виставка сучасного мистецтва Ostrale. Там представили свої роботи 165 митців із 26 країн. Делегація з України потрапила туди вперше, і більшість художників – з Прикарпаття. На виставці представили і роботи Дмитра Петрини, пише Репортер.

Виставка триватиме до 16 жовтня.

"Почуття дуже особисті. Кожна людина переживає різні почуття з різних приводів. Ми як емоційна поверхня води, що складається з штормів, хвиль і мовчання, – йдеться в анотації до виставки. – Відчуття дотику – також особисте, навіть інтимне. Дотик є дуже важливим для відчуття, тому що в змозі передати такі почуття, як любов, пристрасть, ніжність, ненависть і огиду. Дотики можуть образити чи надихнути, вони можуть вбити і вилікувати, вони надають підтримку або відштовхують нас. Через контакт ми занурюємося в наш океан почуттів, він може сказати більше, ніж слова. Чому ми торкаємося? Ми хочемо збільшити нашу цінність і нашу людську гідність. Ми отримуємо і передаємо божественну енергію через дотик. Доторкнися до мене! Відчуй це! Я до сих пір людина…"

Довідка:

Дмитро Петрина народився 1974 року в Івано-Франківську. З 1999 року працює комерційним фотографом. Паралельно з комерційною фотографією цікавиться творчою. У 2004 році – фіналіст фотоконкурсу журналу Д-фото. З 2008 року починає активно брати участь у різноманітних вітчизняних та зарубіжних фотоконкурсах. Член фотоклубу "Колумб" з 2008 року. У 2009 році вступив у НСФХУ. У 2011 році отримав звання AFIAP. Переможець та призер українських та закордонних фотоконкурсів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: